Svima je dobro poznato da se svetske zvezde ulepšavaju plastičnom hirurgijom, da je šminka njihov najveći saveznik, da kreatori kampanja koriste brojne trikove fotografisanjam, ali u svemu tome ima još jedan trik. Novinar portala "Mashable" otkrio je o čemu se radi.

I Anđelinu Žoli ulepšavaju

U pitanju je posebna digitalna obrada snimaka u postprodukciji. Tehnika se zove "Beauty Work" i radi s filmom ono što fotošop u obradi fotografija.

 Ova tehnika poznate ličnosti menja do neprepoznatljivosti. Stručnjaci satima popravljaju izgled na filmu,  korigiraju sliku u pokretu, uepšavaju kožu, kosu, zube, uklanjaju nepravilnosti,  poput bora, suvišnih kilograma, pora i sličnog.

 - Svi su ulepšani. Ponekad jer tako žele oni sami, a ponekad jer uloga to zaheva. Kad starija glumica igra ulogu tinejdžerke, ili kad Bred Pit igra Bendžamina Batona, odnosno i mladića i starca, ova tehnika se koristi- objasnio je Klaus Hansen, koji je progovorio o ovoj posebnoj tehnici.

Kira Najtli je uvek ista

On je dodao da je važno da se tehnika u potpunosti razotkrije jer na mlade veoma utiču savršene slike poznatih, i to na negativan način jer se savršen, lažan izgled nameće kao standard.

 - Ponekad čak glavu glumca stavljamo na drugo Telo, koje je lepše, mišićavije- dodao je Hansen.

 Tehnika je veoma skupa, košta i do 2.500 dolara po kadru. Cena programa kojima se obrađuje video snimak kreće se oko 50.000 dolara, a dodatni potrebni uređaji koštaju i po 10.000 dolara.

 - Ako morate da obrađujete glumca (ili glumicu koji je imao buran vikend, to je veoma težak posao. I jako dugotrajan- ispričao je Hansen koji je u ovom poslu od kasnih devedesetih kad je obrađivao muzičke spotove.

 Kompanija "Lola Visual Effects" prva je 2004. počela da koristi ovu tehniku na filmu, i tehnika se brzo razvijala. I ne primenjuje se samo na glumce.

 - Ako u filmskoj sceni osoba razgovara telefonom, ne treba samo osoba da izgledabolje. I telefon treba da izgleda isto- otkrio je Hansen.

 Većina glumaca prihvata ovu tehniku, ali ima i onih koji je odbijaju, poput Kire Najtli i Lene Duhman.

Izvor: Blic

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori