Ukoliko vam nove cipele prave žuljeve i stežu vas, proširite ih brzo i lako uz pomoć dve plastične kesice, vode i zamrzivača. Za par sati proširiće se taman da budu komotnije.

Kupili ste prelepe cipele na štiklu i oduševljeni ste. Ali, kada duže hodate u njima, prave vam žuljeve i stežu. Isprobajte trik koji će vam sigurno pomoći da proširite cipele brzo i lako.

Potrebne su vam samo dve plastične kesice. Napunite ih vodom do pola i zavežite u čvor. U svaku cipelu ubacite kesicu, ali pazite da se sadržaj ravnomerno raspodeli. Ako je potrebno da proširite samo vrh, sipajte manje vode.

Cipele s kesicama ubacite u veću kesu, a zatim u zamrzivač i ostavite preko noći. Ukoliko vam se baš žuri da prošetate u njima, dovoljno je da stoje nekoliko sati da bi bile 2,3 mm komotnije. Voda se zamrzavanjem širi i dobija oblik cipele, a rastežu se pod pritiskom leda.

Kada ih izvadite iz zamrzivača, sačekajte 20 minuta dok led ne popusti, pa potom izvadite kesice i probajte cipele. Ukoliko su još tesne i neudobne, ponavljajte postupak sve dok ne budete zadovoljni.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori