Šik romantično i s dozom dečačkog šarma... Proleće i leto 2015. godne revervisano je sa ŠIŠKE!

Uz zvoncare, resice i brušenu kožu jedino što u celoj boho priči nedostaje jesu šiške! Opuštene, ležerne, razbrušene šiške u stilu sedamsesetih..

Najbolji primer opuštenih šiški sedamdesetih zasigurno ćete prepoznati u stilu Džejn Birkin koja svojom chic frizurom i dan-danas inspiriše žene širom sveta. Želite li nešto moderniju verziju šiški, pogledajte kako ih nosi manekenka Julija Štenger, koju smo imali priliku da vidimo u sanjivoj kampanji za kuću Chloé inspiriranoj sedamdestim. Cilj je da kosa izgleda lepršavo i nehajno pada u svojoj punoj slobodi.

Foto: Instagram

Jedino što vam nikako ne bismo preporučili jeste da sami pokušavate odsečete šiške, radije se prepustite stručnjacima koji znaju kakva se tehnika šišanja krije iza ovih šiški. Imajte na umu i to da ovakve šiške najbolje pristaju ovalnom obliku lica, dok bi devojke četvrtastog lica trebalo da izbegavaju, jer one dodatno naglašavaju crte lica, a ono što vi u stvari želite postići jeste da zamaskirate stroge linije i ublažiti ih.

Lepota ovog stylinga leži u jednostavnosti, ali i činjenici da pristaje i plavokosim, kao i smeđokosim devojkama.  Kako biste zadržali nehajnost i opuštenost estetike sedamdesetih, najbolje je kosu ostaviti čistom bez posebnih proizvoda za stilizovanje.

Naglasak je stavljen na prirodnu teksturu kose. Ovakva frizura do izražaja najviše dolazi na dugoj, gustoj kosi koja je bogata volumenom, a za postizanje dinamike i slojevitosti potrebno je da se ošišate u nekoliko slojeva, jer ne želite da vam kosa beživotno pada pokraj lica. Ovakvu frizuru lako je održavati, sve što vam je potrebno jeste pljosnata uska četka. Ako želite da dodatno začinite look, kosu možete blago ukovrdžati pomoću pegle za kosu, pa je račešljati pomenutom četkom kako biste zadržali pomalo neurednu chic notu.

Izvor: buro247.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori