Pripremite šampon od samo 2 sastojka i zavedite sve momke svojom lepršavam i sjajnom kosom!

Soda bikarbona ima širok spektar primene, a njena popularnost raste od kada su naučnici došli do novih saznanja u vezi sa njenim lekovitim svojstvima.

Ali, jeste li znali da možete koristiti sodu bikarbonu kako biste poboljšali kvalitet kose? Da, to je stvarno efikasno! Soda bikarbona će očistiti vašu kosu bolje od bilo kojeg šampona ili regenaratora, a kosa će imati zdrav sjaj nakon samo nekoliko tretmana.

Možda će vam u početku biti neobično da perete kosu bez šampona i pene koja se stvara prilikom šamponiranja, ali budite strpljivi i čekajte konačne rezultate!

Prvo pomešajte 1/4 sode sa 3/4 vode. Na primer, ako vam je kosa do ramena pomešajte 2-3 kašike sode i tri puta više vode.Sastojke dobro promešajte u nekoj posudi, a dozirajte ih ovisno od dužine vaše kose.

Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korena do vrhova, i ostavite da deluje 1-3 minute, a potom dobro isperite toplom vodom, jer ona bolje spire ostatke.

Nakon što ste oprali kosu mešavinom sode bikarbone, vreme  je da nanesete sirće na kosu.

Pomešajte 1/5 sirćeta sa 4/5 vode, ukoliko vam se ne sviđa miris sirćeta možete dodati nekoliko kapi lavande, metvice, ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmešajte. Najbolje bi bilo da smesu pripremate u kupatilu i odmah upotrebite.

Nagnite glavu prema napred, i zatvorite oči kako biste sprečili ulazak sirćeta u oči. Smesu ravnomerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu.

Pričekajte nekoliko sekundi, a potom isperite hladnom vodom. Hladna voda će zadržati vlagu u kosi, i osigurati joj zdrav izgled i sjaj.

Izvor: lijekizprirode.com

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori