Moda 70-ih prisutnija je ovog leta, više nego ikada pre.

Prašnjave noge igraju na travi, prstenje na svim prstima, duga kosa do zadnjice, osećaj slobode i sreće dok Dženis Džoplin peva o nekoj izgubljenoj ljubavi. Cveće u kosi, miris leta i muzike ogoljen duboko u svima nama. Zvuči lepo, dekadentno i pomalo divlje, zar ne?

Postoji nešto tako neverovatno oslobađajuće i sirovo u 70. godinama. Sve modne kuće i čitav modni uneverzum odlučio je da 2015 godina bude godina 70-ih. Prošle jeseni i zime tekla je priprema i videli smo vibracije 70-ih pogotovo na muzičkim festivalima.

I dok uske farmerke stoje odlično svim vrstama tela, ovo leto je u znaku rasplamsalog džinsa, popularnih zvoncara. Važan je visoki struk. Prilikom nošenja rasplamsalih pantalona visok struk će dodati još oblina i izdužiti vašu siluetu. Radi se o ravnoteži i stvaranja laskave siluete: maleni struk, dugo telo, blage obline. Uverite se da dužina vaših pantalona bude nekoliko centimetara iznad vaših cipela. One bi trebalo da bude dovoljno duge da pokriju štiku ili platformu, ali ne tako duge da gazite zvono pantalona.

Previše kratke rasplamsale farmerke će učiniti da izgledate kao da ste prerasli svoju odeću, ali odbijate da to priznate. 

Kako da nosite farmerke 70-ih?

One izgledaju bolje sa kratkim majicama, crop topovima, jaknama od džinsa dužine do struka, blejzerima, kardiganima itd, zbog siluete.

Predlažemo da zvonaste farmerke nosite sa ušuškanom klasičnom košuljom, jednostavnom majicom sa kožnom jaknom, ili retro slatkim džemperom. Platforme ili Chunky cipele iz 70- ih sa čestvrtastom visokom petom čine da izgledate više, a noge su duge, skoro ispod pazuha. A ko to ne želi?

Za kancelarijske stilove zvonasti DŽINS je blagoslov, jer izgleda veoma profesionalno, pogotovo kada je u kombinaciji sa košuljom i blejzerom. Za posao ipak odaberite cipele sa špicastim vrhom.

Inspirišite se u našoj galeriji fotografija, zgrabite ovog leta svu boemsku lakoću, sav Rock n Roll, ali sa dubokim V-izrezima, bez grudnjaka, dok vaša duga kosa pleše na vetru sa rasplamsalim farmerkama.

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori