Većina nas nema tu sreću da je rođena sa vitkim nogama poput Žizel Bundšen. Ali evo nekoliko trikova koji će učiniti da se tome ipak malo približite i vizuelno izdužite noge.

Izbegavajte cipele s kaišem oko zgloba

Znamo koliko savršeno idu uz suknju olovka kroja i koliko su udobne i stabilne, ali kaiščići će vizualno skratiti vaše noge zbog čega će vam noge delovati kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože i platformi koje će naglasiti vaše zglobove, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela bliža boji vaše kože, to će vam noge delovati duže.

Nosite pantalone u boji cipela

Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizualno će produžiti noge jer će se boje stopiti pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ukoliko nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dela garderobe.

Mini suknje i pantalone visokog struka

Kratke stvari su najbolji prijatelji vizuelnog produživanja nogu. Upravo iz tog razloga, trebali biste češće da nosite kratke suknjice i šortseve, samo pazite da dužina, odnosno manjak iste ne deluje neukusno. Dobar izbor su kratke suknje i šortsevi visokog struka, jer ipak prekrivaju malo više tela od odeće niskog struka koja osim što zna da deluje vulgarno, vizualno skraćuje figuru. Svakoj ženskoj silueti, kada je dužina nogu u pitanju, odgovara upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbegavajte previše pripijene modele.

Birajte cipele sa špicem

Cipele na špic vizualno produžuju stopala, ali i kompletne noge pa imajte barem jedan pošteni par u svom garderoberu. Brojne strane zvezde s razlogom biraju upravo pointy pumps.

Izvor: Cosmopolitan.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori