Najpre treba voditi računa o puderu - izbor prave nijanse je na prvom mestu, a potom i način nanošenja. Cilj pudera jeste da izjednačite ten.

Šminka, kao i svi ostali kozmetički preparati za ulepšavanje, trebalo bi zaista da vam posluže da prikrijete svoje eventualne nedostatke i istaknete ono što je na vama lepo.

Dakle, svaka žena može da bude lepa uz vrlo malo truda. Pravilna higijena je na prvom mestu - čista kosa, mirišljava garderoba, uredni nokti i naravnobesprekorna šminka.

Kada je reč o mejkapu, dame često prave grešku između "noćne" i "dnevne" šminke. Za večernje izlaske je prihvatljiva jača šminka, naročito kada je reč o senkama za oči. Međutim, dnevna svetlost je nešto drugo.

Najpre treba voditi računa o puderu - izbor prave nijanse je na prvom mestu, a potom i način nanošenja. Cilj pudera jeste da izjednačite ten. Dakle, treba da se vodi računa da za posledicu nemate "šarenilo" po liccu, koje može delovati jako neuredno i odbojno.

Treba biti oprezan i sarumenilom, a naročito obrvama. Sasvim je u redu malo docrtati obrve na mestima gde ste malo preterali sa picentom - obrvenikako ne bi trebalo da vam izgledaju izveštačeno.

Kada je reč o očima, za preko dana dovoljno je malo neutralne senke i jedan do dva sloja maskare. Mrlje od maskare možete da uklonite štapićima za uši.

Na usne nanesite malo sjaja ili labelo rozikaste ili srvene nijanse - daće svežinu vašem licu.

Koje su najgore greške prilikom šminkanja i kako to može da izgleda, pogledajte u videu - šokiraće vas!

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori