Fejsbukom se širi fotografija žene čija kosa izgleda zapušteno, neuredno i zamršeno – i to sa divnom porukom koju svaki čovek, bez obzira na to koliko godina ima ili kog je pola – treba da pročita.

Frizerka Kejt Lengman koja radi u „Ulta“ salonu u Americi, iznenadila se kada joj je u salon ušla žena vidno zapuštene kose i počela da bira proizvode za negu i pranje kose. Nakon što ju je frizerka pitala šta joj treba, žena se rasplakala i otkrila da šest meseci nije ustajala iz kreveta zbog teške depresije. Svih šest meseci nije ni prala ni češljala kosu – sad je konačno smogla snage da ustane i želi da ponovo izgleda lepo.

Frizerka je predložila ženi da joj ona sredi kosu, jer je bilo jasno da se punđa tokom ležanja u krevetu pretvorila u jedan veliki dred. Iako ni sama nije znala kako će tačno da se izbori sa toliko zapuštenom kosom, bila je spremna da uradi sve kako bi pomogla toj ženi.

Dogovorile su se oko termina za šišanje i žena je izašla iz salona. Kad je došao njen termin, nije se pojavila. Dve nedelje kasnije je pozvala i ponovo zakazala šišanje, ali se ponovo nije pojavila.

 
 

„U tom trenutku sam shvatila da se verovatno više nikad neće pojaviti. Slomilo mi se srce. Jako sam želela da joj pomognem“, iskrena je Kejt.

A onda se jednog dana, iznenada, žena pojavila na vratima salona i pitala da li mogu da joj srede kosu odmah, dok je snaga nije izdala.

„Naravno, rekla sam ‘da’. Nije me bilo briga koliko ću dugo ostati u salonu, želela sam da se ona bolje oseća“, nastavlja Kejt svoju priču koja je raznežila milione ljudi. Lengmanova je provela osam i po satiradeći na njenoj kosi. Samo za češljanje koj je trebalo preko četiri sata.

Ali, kako se friziranje bližilo kraju, videlo se da žena u stolici postaje sve srećnija. Videla se iskra u njenom oku – iskra koju depresivni ljudi tako lako gube, a teško ponovo pronalaze.

Rezultat
Rezultat Foto: Facebook / Facebook

Na kraju, kad je uspela da provuče prste kroz svoju novu, predivnu kosu – žena se zarumenela od uzbuđenja. Bila je iskreno srećna.

Ova priča se danas širi društvenim mrežama kao podsetnik da je ponekad tako malo potrebno da nekome pomognete – i da je ponekad depresivnim ljudima baš to malo, to što mnogima deluje beznačajno, najbitnije da se trgnu.

Izvor: Noizz

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori