Ukoliko želite da budete dama od stila, rešite se ovih navika i prestanite da verujete u ove zablude...

Smatrate da visoke žene ne bi trebalo da nose štikle 

Ko kaže da visoke potpetice ne stoje visokim ženama? Zaboravite na zastarele komentare poput onih da nikako ne bi trebalo privlačiti pažnju ili da visoke devojke nisu ženstvene – današnji modeli i glumice iz dana u dan dokazuju suprotno - i bacite se na kupovinu. 

Nosite retro odeću bez modernih akcenata 

Da, brojne stvari se s vremena na vreme vraćaju u modu, ali pre nego što posegnete za stvarima iz maminog ormara, imajte u vidu da ti isti krojevi uvek na različite načine budu osveženi – tako jedan kroj blejzera iz sezone u sezonu može imati različito akcentovane rukave, naramenice, dugmad, kragnu... Ako nađete nešto što zaista vredi zadržati, to je u sasvim u redu, ali pravilo je da se ne oblačite od glave do pete u istom stilu kako ne biste izgledali kao da ste npr. ispali iz 80ih. 

Kupujete uvek istu veličinu 

Ako imate iole iskustva sa kupovinom, trebalo bi da znate da veličina može izuzetno da varira u zavisnosti od brenda ili zemlje porekla. Zaboravite na brojeve - obratite pažnju na ogledalo i to kako vam nešto stoji. 

Izbegavate horizontalne pruge u širokom luku 

Ako verujete da će vas bilo koji komad odeće sa horizontalnim prugama automatski učiniti debljim nego što jeste, u velikoj ste zabludi. Dobro skrojeni odevni komad odgovaraće svakoj ženi, bez obzira na pruge. 

Za vas “biti seksi” znači pokazati što više kože 

Ako zaista mislite da se seksipil krije u udovoljavanju najprimitivnijem tipu muškaraca – kratke suknjice više nalik kaiševima nego suknjama, pokazivanje stomaka, haljine pripijene uz telo zahvaljujući kojima sve “puca” – činite sebi veoma lošu uslugu. Umesto toga, obucite skini džins i svilenkastu majicu, uparite suknju “pencil” kroja sa predivnim parom štikli, ili ukombinujte mini haljinu sa dugim rukavima sa čizmicama do gležnjeva. 

Ne odlažete cipele na pravi način 

Znamo da je, kada se vratite kući mrtvi umorni s posla ili iz provoda, najlakše zafrljačiti cipele na stranu, ali to je najgora stvar koju možete da učinite. Potrudite se da uredno budu naslagane na policama (sa dovoljno prostora oko sebe, a ne nagurane), u ormariću za cipele ili makar u kutijama. Takođe, nemojte ih nikako izlagati suncu, jer će im boja izbledeti na određenim mestima i postati neujednačena. 

Kupujete mnoštvo jeftinih stvari umesto jedne efektne 

Normalno je da svako od nas ima sklonost ka istom tipu stvari – to se zove ukus. Ali, ako uhvatite sebe da ste poslednjih par puta tokom obilazaka prodavnica svaki put kupili maltene identične modele majica, vreme je da okrenete novi list. 

Izvor: Super žena

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori