Kada čujete u redu možete biti sigurni da nije u redu, ovo je način na koji kažu da će razmisliti kako ćete platiti za svoju grešku.

Muškarci i žene često ne pričaju istim jezikom. Kad je ženski rečnik u pitanju, pravila su vrlo jednostavna. Barem one tako misle. Žene ne misle uvek ono što izgovaraju, pa je potrebno prepoznati opasne reči u ženskom rečniku kako bi izbegli nezgodne svađe.

1. Svejedno - Ovo žene kažu zapravo misle baš me briga.

2. Ništa! Na pitanje “Šta nije u redu?” odgovor je najčešće “Ništa!”, ali u njihovim glavama - mnogo toga ne valja, samo žele da sami otkrijete o čemu se radi. Ovo je jedna od najgorih reči u ženskom rečniku, jer posle nje sledi oluja.

3. Dobro - reč je kojom završavamo raspravu dajući vam do znanja da je u ovom trenutku najbolje da zaćutite.

4. Samo napred - nemojte ovo protumačiti kao dopuštenje jer je u ovom slučaju reč o izazovu, nešto poput: Samo probaj.

5. U redu - kada čujete u redu možete biti sigurni da nije u redu, ovo je način na koji kažu da će razmisliti kako ćete platiti za svoju grešku.

6. Baš ti hvala - bitno je razlikovati “hvala” i “baš ti hvala”, hvala je iskrena zahvalnost, a “baš ti hvala” je sarkazam i nipošto nemojte odgovoriti sa molim.

7. Nema veze, ja ću - znači da su vas više puta zamolile da nešto uradite, a vi to niste uradili.

8. Merenje vremena - ako se šminkaju i spremaju 5 minuta znači pola sata, a ako vi nameravate da gledate utakmicu još 5 minuta pre nego što pomognete da raspremii stan, u tom slučaju 5 minuta znači - 5 minuta.

Izvor: Stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori