Selidba nijednom članu porodice ne pada lako. Međutim, kada je odluka o preseljenju u pitanju, ali i odabir kuće ili stana u pitanju, zna se ko ima glavnu reč.

Kažu da je promena doma podjednak stres kao kada ostanete bez posla ili izgubite dragu osobu. Ipak, malo ljudi uspeva da izbegne neizbežno – trenutak kada pakuje sve svoje stvari i seli ih u novi prostor. No, znate li ko bira pravo mesto na koje ćete se preseliti?

Prema najnovijem istraživanju, žene imaju zadnju reč u odabiru porodičnog gnezda. Čak u 68 odsto slučajeva dame su te koje odlučuju koji će stan ili kuću iznajmiti ili kupiti.

Trećina žena smatra to sasvim prirodnim, a 73 odsto njih preuzeće na sebe listanje oglasa, razgledanje stanova i kuća i prve pregovore s agencijama za nekretnine.

Većina muškaraca nema ništa protiv toga, a čak 70 odsto je srećno što ne moraju da se bakću time.

Skoro polovina muškaraca čak bi pristala i na ženinu odluku o novom domu bez da su uopšte videli nekretninu.

Iako se većina parova slaže da bi odluka o novom domu treba biti zajednička, istraživači zaključuju da muškarci smatraju da je to pre svega ženska sfera.

Foto-ilustracija: techweekeurope.co.uk

Ipak, uprkos verovanju u sud svoje bolje polovine, 30 odsto muškaraca priznaje da supristali na preseljenje u dom koji im se i ne dopada toliko, samo da bi udovoljili svojoj dragoj.

(Telegraf)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori