Već dugo tragate za "čovekom svog života", u kafiću vam prilazi zgodan muškarac i vi se iskreno nadate da bi on mogao da bude onaj pravi.

Psiholozi tvrde da je prvi kontakt dovoljan da razlikujete pravog muškarca od pogrešnog.

* Pravi tačno zna gde su mu "alkoholne granice" i ne dozvoljava sebi da se previše opusti. Pogrešan nije ni svestan tih granica.

* Pravi tačno zna kada je trenutak da u razgovoru pređe na drugu temu i ima strpljenja da sasluša druge osobe i suprotna mišljenja. Pogrešan nema osećaj da prisutne "davi" nekom temom, hvališe se svojim uspesima i šali isključivo na tuđ račun.

* Pravi flertuje samo sa damama koje mu se sviđaju i to ne po svaku cenu. Pogrešan se trudi da "smuva" svaku ženu i nije mu važan kvalitet već kvantitet.

* Pravi ispunjava obećanja, ne zaboravlja sastanke i dogovore, poštuje tuđe vreme. Pogrešan "ispaljuje" poznanike i prijatelje i pamti samo ono što je njemu važno.

* Pravi se uvek ponudi da plati račun, ali dopušta i drugima da časte. Pogrešan se nametljivo razbacuje bogatstvom ili uticajem u društvu.

* Pravi će uzeti vaš broj telefona, ljubazno se ponuditi da vas odveze do vaše kuće i neće poleteti da vas poljubi na rastanku, već će, ako treba, čekati pravu priliku. Pogrešan će ponuditi da vas poveze kući, samo ako proceni da bi moglo da dođe do seksa. Na pola puta ka vašem domu, "šarmantno" će predložiti da odete njegovoj kući da se "bolje upoznate".

ZABRANjENO NA PRVOM SASTANKU

Prvi sastanak je stresan za obe strane. Da ne biste dodatno pogoršali stvari, izbegavajte na uvodnom "muvanju" rečenice poput...

* Sigurno bi ti se dopala moja prijateljica

Iako ste ovo rekli jer volite svoju drugaricu, muškarac to tumači kao način da mu saopštite da vam se ne sviđa, pa ga "nameštate" nekoj drugoj.

* Šta si u horoskopu?

Predstavnici jačeg pola se iznerviraju kada im žene "u startu" kažu da su "tipične Škorpije" ili zaključe da su neozbiljni, neuredni ili neverni samo na osnovu horoskopskog znaka. I to posle samo 10 minuta razgovora! Ne ponašajte se kao da znate sve o muškarcu sa kojim ste prvi put izašli na piće.

* Potenciranje seksualnih tema

Priču o tome šta volite u krevetu ipak ostavite za neke buduće sastanke.

* Ne volim to da čitam/slušam

Ako nemate iste afinitete, zadržite ovu informaciju za sebe i dajte šansu temama koje vas zbližavaju.

* Brate, ovaj, ono kao...

Ne morate da govorite kao dama iz 19. veka, ali bi ipak trebalo da sročite pristojnu rečenicu. Ako je nervoza uzrok "blokade mozga" ili "brzog jezika", pre sastanka razmislite malo o tome šta ćete da pričate i skoncentrišite se.
Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori