Zvuči neverovatno, ali uzrok svakog trećeg razvoda u svetu je najpopularnija društvena mreža Fejsbuk.

Zvuči neverovatno, ali uzrok svakog trećeg razvoda u svetu je najpopularnija društvena mreža Fejsbuk. Tako bar navode rastavljeni supružnici, optužujući jedno drugo da iznose intimu na ovaj način, dopisuju se i flertuju sa virtuelnim prijateljima (najčešće nepoznatim osobama) i provode mnogo vremena četujući i zapostavljaju porodicu.

Istraživanje advokatske kancelarije u Velikoj Britaniji otkriva da je u čak 66 posto slučajeva razvoda zbog društvene mreže razlog zapravo bilo neverstvo jednog ili čak oba partnera. Osim toga, većina korisnika uredno prijavljuje emotivni status, pa ispada veliki problem kada supružnik otkrije da je njegov dugogodišnji bračni drug "singl".

U poslednje vreme trzavice uzrokuju i suprotni stavovi partnera o tome da li bi trebalo postavljati fotografije svoje dece, kao i slike iz stana, sa letovanja, proslava, jer ogroman broj nepoznatih znatiželjnika na ovaj način može da dođe do raznih informacija i zloupotrebi ih.

Istraživanja pokazuju da žene više vole da se eskoponiraju nego muškarci, a posebno majke žele čitavom svetu da pokažu kako su se porodile, kako je njihovoj bebi nikao prvi zubić, da dete ima novu igračkicu, odelo, biciklu, ume da skija...

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori