"Nikada nije kasno da budete balerina", kaže Milena Čvorović, dizajnerka i diplomirani kostimograf...

"Oni slikaju ono što vide, a mi ono što gledamo." - Orhan Pamuk.

Oblici su organski, ne mogu se uhvatiti nama poznatom geometrijom, ali osećam da su pravilni i savršeni baš takvi kakvi jesu u svojoj nesavršenosti. Linije ih samo podržavaju, one ne nose njihov ples već se negde-negde pojave kao njihove senke, delovi njihovog postojanja, a opet odvojene i autentične. Kada zatvorim oči, još i dok sam bila mala, svet ne nestaje već tek počinje.

Slike, ilustracije, svilene marame ručno slikane, modne kreacije Milene Čvorović, dizajnerke i diplomiranog kostimografa, vlasnice i idejnog tvorca ateljea Arty Fashion Party, upravo su takve - kao da je preslikala taj moj unutrašnji svet, stvarajući upotrebne predmete ali iznad svega - bajkovitiju realnost.

Toplina njenih dela i kreacija, baš poput zagrljaja bliskog prijatelja, meni je najviše privukla pažnju, jer se oseća da je u sve što radi utkana njena energija, želja da lepotom oplemeni crno-beli svet, ali i da sve oko sebe nauči kako to nije teško već dostupno svima, nešto poput glasa iz dubine našeg bića koji treba da pratimo. Koji nam govori da uživamo u kreativnom procesu, da se ne bojimo greške i da svet vidimo u svojim bojama, ostajući dosledni sopstvenoj individualnosti.

Kada osetim kako mi je previše crne na platnu moje svakodnevice, gledam Milenine slike, ilustracije, pratim sa koliko ljubavi radi sa svojim polaznicima. I osetim lepotu i nadu kako je ovaj svet ipak u rukama onih koji žele da šire lepotu, a ne samo da je skrštenih ruku čekaju.

LIsa

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori