Nije reč o kratkom i slatkom volim te, niti o istraživačkom triku koji predlažu stručnjaci, već o iskustvu jedne žene koja je ove 4 čarobne reči uvrstila u stresne dane i vezu sa suprugom dovela do savršenstva.

Korin Miller je britanska blogerka koja je sa svojim fanovima odlučila podeliti jedno neverovatno iskustvo koje joj je u brak dovelo harmoniju i sreću. Naime, Korin radi u velikoj firmi, odjelu ljudskih resursa i njen posao se zasniva na psihološkom pristupu radnicima, a sve u svrhu harmonije na radnom mestu.

Igrom slučaja, jednu je frazu upotrebila tokom porodične rasprave i shvatila kako je otkrila nešto neverovatno, nešto što joj je pomoglo da male svakodnevne svađe uzrokovane stresom pretvori u zdravu komunikaciju.

Naime, njen suprug Chriss radi vrlo stresan posao te svoje frustracije s posla često zna ispoljavati kod kuće. Tokom jedne rasprave u kojoj se razdražen žalio na situaciju u kancelariji te je zbog nervoze podigao glas na suprugu, ona nije želela nastaviti raspravu koja se lako može pretvoriti u svađu već ga je upitala: "Kako ti mogu pomoći".

Nakon što je izgovorila čarobne reči Chriss je zastao i opustio se te se ispričao zbog ponašanja i zakleo kako više neće tenzije s posla donositi kući.

Oduševljena situacijom, Korin je odlučila upotrebiti frazu svaki put kada oseti kako situacija izmiče kontroli i na njeno iznenađenje, čarobna rečenica je svaki put smirila tenzije. Svoje iskustvo podelila je s prijateljicama, a kasnije i s fanovima i povratne informacije ostalih muškaraca i žena bile su izvrsne.

No, što je tako čarobno u ovoj jednostavnoj i pomalo otrcanoj frazi? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Četiri čarobne reči zapravo opisuju sve što je potrebno da partneru pokažete da vam je stalo. Pokazujete kako ste svesni toga što prolazi, kako ste empatični prema situaciji te da ćete mu biti podrška u svemu što prolazi.

Povođeni iskustvom ove mlade žene, sledeći put kada se situacija s partnerom počinje zahuktavati, zastanite na par sekundi, razmislite i pokušajte izgovoriti "Kako ti mogu pomoći?" ili neku sličnu kombinaciju reči koja vam je bliskija.

Izvor:zadovoljna

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori