Žene s ovih prostora uvek su u vrhu liste najzgodnijih. Duge noge, zaobljeni kukovi, okrugla zadnjica, prodoran pogled - aduti su naših dama.

Kaže se da je lepota u oku posmatrača. Pa, ipak, nemali je broj onih koji pokušavaju da je opišu, izmere, objasne. Da li ženu lepom zaista čini simetrija, kako nas ubeđuju naučnici ili su to bujna kosa, svilenkasta koža, zategnuto telo? Ili ima nešto i u tajanstvenom pogledu i obećavajućem osmehu?

Još neuhvatljivija od individualne jeste lepota nacije. Mnogi su pokušali da je "uhvate", poput Jovana Dučića koji je tvrdio da najlepše oči ima slovenska žena, jer uvek izgledaju začuđene. Niko, pak, ne ume da se osmehne kao Francuskinja, nastavlja Dučić. Pitanje gde žive najlepše žene na planeti služi koliko za razbibrigu, toliko i za pumpanje ega pobedničke nacije. Mi možemo da budemo bezbrižni i ponosni, jer gotovo da nema liste najzgodnijih, najprivlačnijih, najseksipilnijih žena na kojoj nisu Srpkinje.

Poslednji u nizu onih koji hvale našu lepotu, sajt "Health and Beauty", Srpkinje je svrstao na listu deset najzgodnijih žena sveta. U opisu, rečeno je da su dame sa ovih prostora savršena kombinacija mediteranskih i slovenskih gena.

- Sa savršenom figurom, prodornim pogledom i seksi telima, ove žene će vas ostaviti bez komentara. Njihova tela sa idealnim proporcijama, dugim nogama, zaobljenim kukovima, okruglom zadnjicom, nateraće vas da poželite da se preselite u Srbiju. Srpkinje su lepe kao manekenke, a sve više njih pojavljuje se u holivudskim filmovima - nadahnuto piše sajt koji je kao ilustraciju srpske lepote stavio manekenku Danijelu Dimitrovsku.

Potvrdiće to i stranci koji šetaju ulicama Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, ne znajući gde pre da pogledaju. Razume ih direktorka kompanije „Mis Ju”, Vesna De Vinča ističući da su dame sa teritorije Srbije svakako među najprivlačnijim na svetu.

- A najlepše među nama su Vojvođanke, pokazuju naša istraživanja. Nije to nelogično, lepota se stvara u mešavini nacija, a za Vojvodinu je baš to karakteristično. Stranci sa kojima sam bila u kontaktu tvrde da naše devojke imaju posebnu vrstu zanosa i radosti i da su uprkos teškoj materijalnoj situaciji lepo obučene i veoma atraktivne - priča Da Vinča.

Na Srpkinje su pali i neki od najbogatijih ljudi u svetu, od ruskog tajkuna Andreja Meljničenka oženjenog bivšom „modelsicom” Sandrom Nikolić, preko američkog milijardera, jednog od osnivača „Gugla”, Tomasa Jermoluka, koji nije odoleo Ivani Berendiki, do arapskog princa Saida bin Draija koji je prsten poklonio bivšoj misici Jeleni Jakovljević. Svetski mediji veličaju lepotu Ane Ivanović...

Pre nego što pomislimo da bi lepota mogla da postane naš izvozni proizvod, treba da pogledamo i drugu stranu priče. A ona ne ide u prilog u Srpkinjama. Jer, ovde devojke i u sedam ujutro izgledaju kao da su tek izašle iz „Em-ti-vi” spota, što nije slučaj u većini zapadnoevropskih zemalja. Mnogi nam zameraju vulgarnost u odevanju, previše šminke i solarijuma, a premalo nege. U ovom poslednjem leži odgovor na pitanje zašto domaće manekenke, uprkos lepoti, ne ostvaruju karijere svetski poznatih modela. Poznavaoci modnih prilika tvrde da su naše devojke suviše sklone da se oslone na genetiku i da im je strana vojnička disciplina neophodna za dobar izgled. To znači odricanje od alkohola, provoda, uživanja, izdvajanje vremena za negu kose, kože i tela. Ali, i još nešto, mnogo važnije.

- Već pred kraj fakulteta, devojke počinju da dižu ruke od fizičkog izgleda. Pokušavam mladim devojkama da objasnim da lepota nije njihova zasluga, već treba da kažu hvala genima i godinama. Ako hoćemo da lepota traje, moramo da je posmatramo kao božji dar. Da je povežemo sa višim vrednostima, poput dobrote, humanosti, plemenitosti, tradicije. Fizička lepota je neodvojiva od duhovne. Duhovnost se svodi na kulturu. A kultura na obrazovanje - podseća Da Vinča.

OD ŽENSTVENOSTI DO HRABROSTI

Listu najzgodnijih žena na planeti, po mišljenju sajta "Health and Beauty", predvode Brazilke koje krasi nestvarna lepota i zategnuto telo. Vicešampionke su Ruskinje, čiji su aduti visina, divna koža, prelepe plave oči i odlična figura. Bronzanu medalju nose dame iz Venecuele koje se mogu pohvaliti brojnim titulama na izborima za mis. Četvrto mesto pripada egzotičnim Indijkama, čija sjajna kosa, negovani nokti i koža ostavljaju bez daha muškarce, tvrde sastavljači liste. Slede mršave, plavokose i plavoooke Šveđanke, pa Srpkinje, koje u stopu prate sofisticirane, ženstvene, vesele i romantične Francuskinje. Poslednja tri mesta zauzimaju Argentinke, svesne svoje lepote, Ukrajinke koje se smatraju najhrabrijim ženama na planeti i zanosne Italijanke.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori