Koliko ste puta poželeli da se osetite srećnije i zadovoljnije? Ukoliko praktikujete ovih 7 malih, svakodnevnih stvari, usmerićete svoj životni tok ka pozitvnim vibracijama...

Svaki put kada pomislite da biste želeli da budete srećniji bilo u porodičnim, prijateljskim ili emotivnim vezama ili na poslu, znajte da postoji nekoliko stvari koje biste mogli da uradite kako biste ovu želju ostvarili.

1. Fokusirajte se na svoje prednosti.

Često pomislimo: "Šta nije u redu sa mnom i kako to mogu da popravim?" umesto: "Koje su moje prednosti i kako mogu da ih iskoristim?" Brojne studije su dokazale da dolazimo do maksimuma (ma koje god polje bilo u pitanju) onda kada koristimo svoje kvalitete. Kada sve svoje potencijale koristimo na potpuno različite načine i u različite svrhe, zapravo osećamo različite intenzitete sreće, dok se osećanje depresije i nezadovljstva proporcionalno smanjuje. Ukoliko sve svoje potencijale i prednosti koristite i na svom radnom mestu, osećaćete se uticajnije, aktivnije i produktivnije.

2. Budite zahvalni.

Umesto da žalite za onim što nemate, uradite nešto pozitivno za sebe - budite zahvalni na onome što imate. Pomislite na porodicu ili prijatelje i kolege sa posle i budite zahvalni što postoje. Osećanje zahvalnosti će podstaći pozitivne uticaje. Reč "hvala" podseća nas koliko smo, zapravo, srećni zahvaljujući onome što imamo.

3. Budite ljubazni i velikodušni.

U danu koji je pretrpan obavezama često zaboravljamo da budemo ljubazni. Velikodušnost i sam čin davanja se pozitivno odražavaju na naš odnos sa sopstvom, podstiču osećanje sreće. Pomozite nekome ili uradite nešto za svoj grad. Nasmejte se prodavcu na trafici, uputite kompliment komšinici ili nekome pridržite vrata od lifta.

4. Naučite da opraštate i sebi i drugima.

Iako se svako od nas našao u situaciji kada je ljut, povređen ili razočaran tuđim postupkom, trebalo bi da naučimo da uvažimo izvinjenje i oprostimo drugima. Poenta praštanja ne sadrži se u drugom, već predstavlja način da ne uvlačimo bol dublje u sebe. Oprostite i zaboravite da biste napravili mesta za potpuno osećanje sreće.

5. Razmišljajte pozitivno.

Mnogo puta ste od nekoga ili nečega očekivali najgore. I da, to je lakši put. Međutim, veoma je bitno da svoje misli usmerite u pozitivnom pravcu. "Pozitivno razmišljajte i dobro će se javiti" ili "U svačemu lošem postoji nešto dobro." Jako je bitno da budemo optimisti, jer optimizam deluje kao magnet za sreću.

6. Postavljajte sebi realne ciljeve.

Brojne obaveze koje bi trebalo da ispunimo u nekom vremenskom intervalu često nas pritiskaju da sebi postavljamo nerealne ciljeve. Potrudite se da realno sagledate sve svoje obaveze i vreme koje imate na raspolaganju - postavite ciljeve koje ćete uspešno realizovati. To će vas učiniti zadovoljnima i srećnima, ali će vas i motivisati i ohrabriti da budete još uspešniji.

7. Budite druželjubivi.

Setite se najsrećnijih momenata u svom životu. Koji su to momenti? Sa kime ste ih doživeli, a sa kime podelili? Pozovite roditelje, izađite na večeru sa prijateljima, na ručak sa kolegama... Sreća nije sreća ako se ne deli sa drugima!

Izvor: Lovesensa

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori