Kada nam neko kaže da izgledamo dobro, to je gotovo uvek u trenucima kada se i osećamo dobro. U pravilu, ljudi koji su sretni izgledaju i osećaju se mlađe od svojih vršnjaka koji su pod hroničnim stresom, ljuti ili tužni.

Naravno, niko nije u samo jednom određenom emocionalnom stanju duže vreme i retki su oni koji svojim emocijama savršeno balansiraju u tolikoj meri da su konstantno dobro raspoloženi.

No, većinu vremena biste trebali biti dobro raspoloženi, bez obzira na životnu situaciju u kojoj se nalazite. Istraživanja su pokazala da su emocije i ekspresije lica usko povezane. Upravo zbog toga se naša raspoloženja vrlo brzo prepoznaju upravo na licu.

Započnimo samo s anatomijom samog lica: mišići lica su povezani s kožom kako bismo mogli jesti, pričati, zatvarati i otvarati oči, ali i pokazivati emocije. Određena ekspresija lica ponekad može uzrokovati emociju koja će delovati toliko stvarno kao da ste doživeli tu emociju pre nego što ste napravili tu ekspresiju.

To znači da samo jednostavnim činom možete uticati na svoje raspoloženje. Probajte se sada nasmejati. Ne osećate li se barem malo sretnije? 

Izvor: Ljepota.ba

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori