OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao
Kao da ste se probudili iz zimskog sna i pokušavate "novim očima" da sagledate sva događanja na poslovnoj sceni. Iako vreme nije idealno za akciju, gotovo ceo period biće povoljan da pripremite teren za pokretanje već osmišljenih poslovnih projekata.

Početkom juna ponovo će biti aktuelni izvesni poslovni dogovori koje ste uspostavili pre nekoliko meseci. Posle 30. maja, većina poslova biće uspešno završena, sve će doći na svoje mesto i ponovo ćete uspeti da kontrolišete situaciju. Najvažnije je da obratite pažnju na novac, odnosno da budete malo štedljiviji.

Ljubav

Tokom prethodnih meseci bili ste pod velikom tenzijom, ali u međuvremenu ste postali odlučniji i sposobni da rešite većinu ljubavnih dilema. Spremni ste na akciju i željni promena. Ukoliko ste u vezi, dobro razmislite pre nego što donesete konačnu odluku. Imate utisak da na vašu psihičku i emocionalnu sigurnost najbolje deluju unapred dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu, na kraju ćete učiniti ono što vam srce nalaže, a ne glava.

Nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom podstaklo vas je da krenete u ofanzivu. Ukoliko partner nešto ne preduzme, rešili ste da zauzmete drugačiji stav. Neki Ovnovi biće u dilemi da li da prihvate tajnu vezu ili ne, a sve u želji da se osvete partneru. Mladi ili slobodni predstavnici znaka promeniće način zavođenja i trudiće se da maksimalno ispoštuju emotivne potrebe osobe sa kojom će pokušati da ostvare vezu.

Zdravlje

Osim povremene glavobolje i nervoze, nećete imati ozbiljnijih zdravstvenih problema. Ipak, obratite više pažnje na hormonalne promene.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Finansije su vamuveknaprvommestu.Nistevoljnidamenjatenavikekadajeposaoupitanju.Očekujeterealizacijujednogvažnogposlakojibivambitno uvećao prihode. Međutim, doći će do zastoja u poslu, pa će sve biti odloženo za mesec, dva. I pored toga, ovaj projekat doneće vam veliku popularnost ili pohvale kolega. Ipak, pazite kako se postavljate prema saradnicima, jer će u tom periodu biti naglašeno polje neprijatelja.

Posle28.maja,Venera,inačevašvladar,zauzećetakvupozicijukojaćevamobezbediliuspehugotovosvimposlovnimpoduhvatima.Tokom poslednjih meseci kao da ste se izgubili ivećinuzapočetihposlovaniste uspelidazavršite.Konačnojetomedošaokrajimožetedaseopustite.

Ljubav

Idaljestepoduticajemlepihemocijakoje su vas preplavileprethodnogmeseca.Ukolikonistenašlipartneranebuditerazočarani, jer nisteodonihkojilakoulazeuvezu.Bikovikojisuuspeli da poprave odnos sa voljenom osobom ne bi trebalo previše da se opuštaju jer će i dalje će biti na nekoj vrsti ispita.

Ukolikostezauzeti,verovatnoćetepreispitivati svoja ipartnerovaosećanja,čaknijeisključenoda partneru priredite ljubomornu scenu. Slobodne Bikove u ovom periodu očekuju zanimljiva poznanstvailjubavneavanture.U svakom slučaju, ceo period biće idealan za dobar provod. Ukolikoimatestalnogpartnera,prijaćevamnovidogađajikoji će pojačati ljubavnuharmoniju.

Zdravlje

Loše dijete, preterivanje sa hranom i pićem izaziva zdravstveneprobleme.Ojačajteimunitet,čuvajteseprehlade,obratitevećupažnjunazubeikrvni pritisak.

BLIZANCI(22.5.-21.6)

Posao

Najviše ste usmereni na finansije, ali i nezadovoljni jer malo toga možete da promenite. Jednostavno, niste navikli da funkcionišete bez novca, pa samim tim i neki vaši planovi su u zastoju. Dok se prihodi ne uvećaju, pazite na šta trošite novac i pokušajte da budete maksimalno štedljivi. Ukoliko razmišljate o promeni posla, budite još malo strpljivi jer ovaj period nije povoljan za takav potez. Posebno je neizvesna poslovna saradnja sa inostranstvom.

Nešto što ste morali da trpite tokom poslednjih meseci, konačno se privodi kraju i mada se nećete osloboditi tajnih neprijatelja, ipak ćete neke naterati da promene stav i da vas više poštuju. Zbog nekih problema iz prošlosti moraćete da potražite savet pravnih lica i da javno branite svoj stav.

Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite voljenoj osobi. Partner će negodovati i pokušati da vas uveri u nešto drugo. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja uvek pozitivno deluju na vaše samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne da pronađete dobro rešenje.

Mlade i slobodne Blizance očekuju zanimljivi ljubavni kontakti koji će im biti zamena za neke neostvarene želje. Ukoliko ste u vezi, mogući su konflikti sa partnerom, a nije isključen ni privremeni raskid. Do sredine juna trebalo bi nešto da preduzmete, jer nesuglasice oko nekih sitnica ili nedostatak partnerove pažnje mogu napraviti veliki jaz među vama.

Zdravlje

Pripazite na ishranu i redovno kontrolišite pritisak, šećer i masnoće u krvi.

RAK(22.6.-22.7)

Posao

Saposlomnistezadovoljni,štododatnopojačavastresinervozu,autakvimuslovimateškofunkcionišete.Kontaktisainostranstvomidaljesuneizvesni,aposlovnasituacijačestopostajesuprotnaočekivanimdogovorima.Većinuposlovnihplanova,nažalost,moraćetedaodložitezaboljedane.

Nepropustitenijednuprilikuzasaradnjusainostranstvom,makolikovamizgledalaneprivlačno,jerćesesituacijavrlobrzopreokrenutiuvašukorist.Napokonćeteizaćiiznapetog poslovnog perioda, uspećete da ostvarite nekoliko izuzetno povoljnih poslova sa inostranstvom i tako stabilizujete finansijsku situaciju.

Ljubav

Imate dovoljno snage samo kada se pored vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite misli, emocije i inspiraciju. Znaci pažnje ili nežnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner unose osećanje bliskosti u zajednički život. Partner je često odsutan zbog poslovnih kontakata, zbog čega osećate da ste pomalo zapostavljeni, ali to ne želite da pokažete.

Ukolikostemladiilislobodni, početkom juna imaćete nekoliko zanimljivih kontakata sa osobama koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Očekuje vasnovaljubavnaromansa,itobašonakvaokakvojmaštate.Iskoristitemaksimalnoovajperiodzaraznedogovore,susreteidruštveniživot.Nezapostavljajtenijednogprijateljailikolegukojivasmoguupoznatisanekimnovimdruštvom.Ponovo ćete sresti osobe sakojimase dugo niste čuli niti videli i bićete prijatno iznenađeni njihovim reakcijama.Vašautentičnišarmiflertovanjeprivlačesuprotnipol,paćevamseistovremenodopastinajmanjedveosobe,aivinjima.

Zdravlje

Manji problemi sa mokraćnim kanalima i prehladama, a virusne infekcije mogu izazvati srčane tegobe.

LAV(23.7.-23.8)

Posao

Period je povoljan za poslovne projekte sa osobama koje nisu iz vašeg mesta ili su na boljim pozicijama u odnosu na vas. Međutim, ne očekujte veliku pomoć od njih, jer postoje određene prepreke u ispunjavanju vaših ciljeva. Zato je bolje da rešavate manje poslovne projekte. Na poslu će drugi uticati na vaše mišljenje što će vas činiti dosta nezadovoljnim i neodlučnim. Ipak, budite spremni na preokrete i iznenadna prihvatanja ponuda. Dugo ste trpeli veliki pritisak, neizvesnost i nagle preokrete, ali zahvaljujući položaju planeta mnogi poslovni problemi biće rešeni u vašu korist, naročito posle 29. maja. Velike promene u firmi najzad idu u pravcu koji vama odgovara.

Ljubav

Što se tiče odnosa sa partnerom, najčešće ćete biti na suprotnim pozicijama. Ali, kako ovog puta niste spremni na kompromise situacija bi mogla da bude prilično napeta. Ne pokušavajte da raspravljate o starim temama, jer nećete imati uspeha u tome. Osobi koja vam se dopada jasno pokažite da vam je stalo do harmoničnog odnosa, uzbudljive ljubavne romanse i strasne veze.

Slobodni Lavovi priželjkuju novu ljubavnu romansu ili flert sa mlađim partnerom. Neki predstavnici znaka mogu se upustiti u tajnu ili vezu na daljinu. Nemojte se plašiti ljubavi koja bi mogla da vam donese zadovoljstvo. Godine nisu bitne, ukoliko ste ispunjeni nadom i željom da volite i budete voljeni. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. Lavove koji su u braku očekuje prilično napet period i nesuglasice sa partnerom.

Zdravlje

Vreme je da posetite ginekologa i rešite tegobe koje osećate već duže vreme. Mogući su i manji problemi sa varenjem, pojačana nervoza i povremene glavobolje.

DEVICA(23.8.-22.9)

Posao

U ovom periodu možda nećete biti najzadovoljniji poslom, jer će biti mnogo prepreka, zastoja i probijanja rokova. Komunikacija sa kolegama nije najbolja, jer ste im skretali pažnju i pre toga, ali oni kao da ne žele da čuju. Malo ste se umorili od stalnog ponavljanja. Možda ćete biti u prilici da opet nešto ponovite, ali ovog puta uspeh neće izostati. Očekujete pomoć više od suprotnog pola, više će vas podržavati i dodatno motivisati.

Mnogim pripadnicima znaka će se ukazati prilika za posao u inostranstvu ili rad u inostranoj firmi, koju nikako ne smete da propustite.

Ljubav

U vašem ljubavnom životu mnogo je nejasnoća, a vi ste u mat poziciji jer niste sigurni šta bi trebalo da preduzmete. Komunikacija sa partnerom i dalje je problematična, ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje promenljivo raspoloženje. Imponuje vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale. Bićete raspoloženi da se zabavite, pa ćete se više družiti i zabavljati sa prijateljima i poznanicima. Upravo u takvom okruženju možete da upoznate novu, interesantnu osobu sa kojom ćete ući u vezu.

Ukoliko ste u braku, obostrano nezadovoljstvo moglo bi da dovede do ozbiljnog konflikta. Ne trudite se da postignete kompromis, već sačekajte povoljniji trenutak da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije što će biti još jedan od izvora nesporazuma u ovom periodu.

Zdravlje

Raskorak u emocijama povremeno dovodi do neraspoloženja i pojačane nervoze, što loše utiče na vaše zdravlje. Najvažnije je da što pre shvatite dastvarinakojenemožeteuticati-nesmejudautičunavas.

VAGA(23.9. – 22.10)

Posao

Niste nezadovoljni postojećim poslom, ali ipak razmišljate o novom radnom mestu. Već nekoliko meseci pokušavate da dogovorite posao sa osobom sa kojom ste nekada sarađivali, a u ponudi su i neki novi projekti. Međutim, budite još malo strpljivi, jer ćete početkom juna imati jasniju sliku o tome koji posao bi trebalo da prihvatite. Pripremite se na određene uslove i pravila koja vam se možda neće dopasti, ali pokušajte da ih prihvatite, jer ima indicija da će se promeniti u vašu korist. Zbog novog posla biće neophodno da češće putujete u inostranstvo, a nije isključeno ni stručno usavršavanje. Ipak, vaš trud će se na kraju isplatiti, pre svega finansijski. Brine vas situacija u porodici, odnosno neke promene kod roditelja ili dece.

Ljubav

U proteklom periodu činilo vam se da partner nema dovoljno razumevanja za vaše potrebe zbog čega ste se žestoko sukobljavali. Svojim ponašanjem i izlivima ljutnje pomalo ste provocirali partnera. Srećom, ovakvi dani su za vama, pa će vam krajem maja partner biti veoma važan. Želećete da provodite više vremena zajedno, da izlazite i putujete. Krajem perioda očekuju vas pozitivne promene, a partner će biti jako raspoložen da ispunjava vaše želje.

Slobodni predstavnici znaka upoznaće atraktivnu osobu koja će ispuniti većinu njihovih kriterijuma i očekivanja. Ukoliko ste u tajnoj vezi, budite veoma oprezni, jer lako može da se obelodani. Vage koje su u braku i dalje imaju problema sa partnerom.

Zdravlje

Manji pad imuniteta, povremene glavobolje, problemi sa upalama, infekcijama i stomakom. Stariji predstavnici znaka trebalo bi redovno da kontrolišu pritisak.

ŠKORPIJA(23.10. – 22.11)

Posao

Sve što ste dosad ulagali u poslovne vode sada daje pravu sliku o tome. Iako nekoliko poslovnih situacija još nije razrešeno, bitniji pomaci na poslu vratiće vam energiju i entuzijazam da budete aktivniji uporniji u ostvarivanju poslovnih ideja. Većina poslova koja je povezana sa inostranstvom biće vrlo uspešna.

Krajem maja očekujte iznenadni priliv novca, ali povedite računa na šta trošite i ne budite suviše rasipni. Neki predstavnici znaka ugovoriće nove projekte, dok će drugi uspeti da srede neke poslovne papire i dokumenta. Kada je posao u pitanju, veliku pomoć u ovom periodu pružiće vam prijatelji i rođaci.

Ljubav

Već izvesno vreme odnos sa partnerom je poljuljan, pre svega zbog uzajamnog nepoverenja. Potrebno je da iskreno razgovarate i da otvoreno preispitate zajedničke planove. Pokažite partneru da uvek postoji neki lepši ili srećniji put do zajedničke sreće. Možda ćete ponovo sresti osobu sa kojom ste nekada bili u vezi, ali nećete biti preterano zainteresovani. Neki predstavnici znaka olako će ući u tajnu vezu, koja će im prilično iskomplikovati život.

Za Škorpije koje su u braku povoljniji ljubavni period počeće krajem maja, ali ne očekujte da vas partner uvek razume. Vaši ljubavni snovi i planovi srećom mogu da se ostvare.

Predstavnici znaka koji su u vezi tokom ovog perioda biće privremeno razdvojeni od voljene osobe, zbog partnerovih poslovnih obaveza i putovanja, što bi, nažalost, moglo da dovede do nezadovoljstva i razilaženja. Slobodne Škorpije sredinom juna očekuje nova ljubav.

Zdravlje

Problemi sa urinarnim traktom, infekcijama i upalama, ali i bubrezima i kičmom.

STRELAC(23.11. – 21.12)

Posao

Neophodna vam je promena i bolja motivacija, jer vam je dosadio posao kojim se trenutno bavite. Detaljno analizirajte kakve su šanse da nešto promenite na radnom mestu, pa tek onda krenite u akciju. Predstavnike znaka koji su rešili poslovnu situaciju očekuje kontakt sa poslodavcem s kojim su nekada radili, što će omogućiti nove poslove.

Ceo period je povoljan za uvećanje materijalnih prihoda, pa se potrudite da ga iskoristite. Situacija na poslu polako se sređuje, ali i dalje vas muči finansijska situacija, kao i neki problem sa nekretninom.

Ljubav

Slobodni predstavnici znaka osećaju veliku potrebu za novom vezom, ali pre nego što pokušate, proverite da li i druga strana to želi. Novi ljubavni događaji uneće nemir u vaš porodični život. Pod uticajem snažnih emocija, često menjate raspoloženje i odluke. Najvažnije je da usrećite partnera i da osećate uzajamnu naklonost. Iako niste previše komunikativni sa neznancima, ovog puta će vam baš takva osoba privući pažnju. Verovatno će se razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom, jer je u protivnom ne biste zapazili. Tokom celog perioda imaćete nekoliko sjajnih prilika za ljubavnu romansu.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume vrednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu. Ali, ne preskačite stepenice kada su emocije u pitanju. Možda ste previše ubrzali situaciju u želji da započnete vezu. S druge strane, ne budite razočarani ukoliko vas druga strana odbije, jer možda želi samo prijateljstvo koje bi moglo da bude veoma kvalitetno.

Zdravlje

Problemi sa zubima, pojačana nervoza i manje ginekološke smetnje.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

U prethodnom periodu uspešno ste ostvarili nekoliko poslovnih ideja i sada, s pravom, tražite napredovanje. Puni ste entuzijazma i energije, ali izvesne poslovne ugovore ostavite za naredni period, ukoliko je u pitanju dugoročna saradnja. Tokom prve nedelje juna često ćete biti na službenom putovanju i proširiti saradnju sa inostranim partnerima. Ponovo ćete uspostaviti kontakte sa osobama sa kojima ste nekada sarađivali, što će otvoriti mogućnosti za nove projekte. Takođe, može se dogoditi da promenite radno mesto, ali ne plašite se, jer se ništa bitno neće promeniti - jedino što novac neće redovno pristizati.

Ljubav

U vašem ljubavnom životu stalno se smenjuju topli i hladni talasi. Naglašene strasti i burni izlivi emocija mogu delovati intrigantno na odnos sa partnerom. Bitno je da svoje emocije, strasti i impulse podredite zajedničkom zadovoljstvu. Potrebna vam je osoba koja će razumeti vaše poslovne obaveze, ali i neko ko nije toliko posesivan.

Predstavnici znaka koji su imali problema u vezama, krajem maja uspeće da razjasne odnos sa partnerom i ponovo uspostave harmoniju. Ne plašite se da postavite uslove partneru, čak i ukoliko ih ne prihvata, dosta ste trpeli i čekali ovaj trenutak. Nove ljubavne veze za sada nisu na pomolu, pa je bolje da se usredsredite na posao. Predstavnike znaka koji su u braku očekuju povremene nesuglasice i konflikti oko finansija.

Zdravlje

Previše ste okupirani poslom, pa često osećate veliku iscrpljenost, nervnu napetost i impulsivno reagujete na sve što vam se kaže, što bi moglo da naruši vaše zdravlje. Zato pokušajte da se opustite, što više boravite u prirodi, a najviše bi vam prijalo neko lepo putovanje.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Neočekivani priliv novca daće vam podsticaj da se više angažujete na poslu. Komunikacija sa kolegama konačno je normalizovana, ali povremeno ćete i dalje biti napeti i nervozni zbog toga što vam nedostaje novac da završite izvesne poslove.

Srećom, posle 28. maja moći ćete da odahnete, bar kada je posao u pitanju. Firma u kojoj radite bila je u velikim problemima, ali u međuvremenu neke stvari su raščišćene, pa ćete konačno znati na čemu ste. Krajem perioda neki predstavnici znaka će promeniti radno mesto i tako rešiti brojne finansijske probleme.

Ljubav

U ljubavnom životu trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno ili skoro moguće. Prija vam sentimentalnost koju partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu deluju vrlo izazovno i prijatno. Vešto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osećanju koje u vama budi bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namere ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate svoju ljubavnu sreću, kao i osobu do koje vam je stalo.

Ponekad vam se čini da nemate više ni volje niti snage da ulažete u vezu sa partnerom, a ipak vas vezuju emocije. Za Vodolije koje su u braku ovaj period biće prilično napet i doneće velika preispitivanja.

Zdravlje

Vodite računa o zdravlju i redovno kontrolišite pritisak i masnoće u krvi. Budite veoma oprezni kada rukujete oštrim predmetima.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Početak juna biće veoma povoljan za uvećanje materijalnih prihoda. Ali, i dalje ste u situaciji koja vas sprečava da ostvarite neke poslovne ideje. Ukoliko je reč o naplati novca, sačekajte još nekoliko dana, pa tek onda krenite u akciju. Tokom prve nedelje juna konačno ćete napraviti dobru i stabilnu poslovnu konstrukciju, što će vam omogućiti da rešite brojne finansijske probleme.

Mnogi novčani problemi zbog kojih ste mesecima bili u velikoj panici i haosu, tokom ovog perioda uspećete najzad da rešite. Ali, i pored toga trebalo bi budete oprezni sa novcem, da smanjite troškove i odreknete se nekih luksuznih stvari.

Ljubav

Posle šestog juna bićete veoma raspoloženi za ljubavne avanture. Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osećanjem bliskosti, poverenja ili emotivne naklonosti. Osećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje. Međutim, nedostaju vam dobra volja i odlučnost. Iritira vas partnerovo ponašanje i odbijate da vas bilo ko pritiska, makar to bila i voljena osoba. Imate utisak da partner vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nežnost i pažnja najbolji su odgovor na zajedničke dileme. Kraj perioda biće mnogo perspektivniji i bićete u prilici da upoznate nekoliko interesantnih osoba. Ukoliko vam posao to dozvoljava, često ćete izlaziti sa prijateljima, a verovatno ćete otputovati na neko lepo mesto u inostranstvu.

Zdravlje

U ovom periodu posebnu pažnju obratite na jačanje imuniteta,ishranu obogatite povrćem i voćem.