Najpoznatija starleta svih vremena javno je iznosila i neke od svojih mudrosti.

Merlin Monro (1926 – 1962) ili Norma Džin Bejker, bila je američka glumica, pevačica, model i igračica. Glumila je u brojnim uspešnim holivudskim filmovima pedesetih godina XX veka, a njeno najveće glumačko ostvarenje bila je uloga u filmu Neki to vole vruće.

Iako su je svi smatrali samo lepom, Merlin Monro umela je i da misli, a neke od svojih mudrosti podelila je sa obožavaocima:

1. Verujem da se sve događa sa razlogom! Ljudi se menjaju, da biste naučili da ih pustite. Stvari ne idu kako treba, da biste znali da procenite kada ste u pravu. Verujete u laži, da biste na kraju naučili da ne verujete nikome osim sebi. Ponekad, dobre stvari propadaju, tako da možete očekivati da će više dobrih stvari pasti i na vas.

2. Ja sam sebičnanestrpljiva i pomalo nesigurna. Ponekad pravim greške, ponekad sam izvan kontrole i s vremena na vreme teška za rukovanje. Ali ako me ne možeš podneti kada sam najgora, sigurno me ne zaslužuješ ni kada sam najbolja.

3. Lepota je u nesavršenosti. Ludilo je genijalno i bolje je biti apsolutno smešan nego apsolutno dosadan.

4. Glupo je plašiti se. I kajati, isto tako.

5. Holivud je mesto gde će vam platiti hiljadu dolara za poljubac i pedeset centi za dušu. Znam, jer sam dovoljno puta odbila prvu ponudu i još uvek se držim druge.

6. Ženama koje teže da budu jednake sa muškarcima, nedostaje ambicija. Ne smeta mi život u muškom svetu, sve dok mogu biti žena u njemu.

7. Karijera je prekrasna, ali ne možete se sklupčati uz nju u hladnim noćima.

8. Da sam poštovala sva pravila, nikada nigde ne bih stigla.

9. Psi me nikada nisu ujeli. Samo ljudi.

10. Ako možete navesti ženu da se smeje, možete je navesti na bilo šta.

11. Pravi ljubavnik je čovek koji te uzbudi i kad te poljubi u čelo, kad ti se smeje u oči ili kad samo zuri u prazan prostor.

12. Mudra devojka poljubi, ali ne voli, sluša, ali ne veruje, i ostavlja pre nego što je ostavljena.

Izvor: Stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori