Otkrijte na vreme simptome lažnog prijateljstva!

Nikad se ne drži dogovora 

Kašnjenje je sastavni deo života. Ponekad nema nikakve veze s pojedincem, nego je uslovljeno višim silama poput gužve u saobraćaju ili naglom promenom rasporeda vožnje sredstava javnog prevoza. 

Ali ako u svom životu imate osobu koja večito kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno živcirate oko tih njenih "simpatičnih" karakteristika, pred sobom imate kvazi-prijatelja koji ne poštuje ni vaše vreme, ni vas kao osobu. 

Govori samo o sebi 

Svi imamo potrebu za poveravanjem svojim prijateljima, deljenjem dobrih i loših stvari u životu i povremenim držanjem monologa kad se uhvatimo u koštac s nekim problemom. 

Znak za uzbunu trebalo bi da se uključi ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja stajališta i ne mari za vaše mišljenje. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje sa "Ja"? 

Nabacuje se momcima koji ti se sviđaju 

Svaka devojka je barem jednom u životu imala drugaricu u nekoj fazi života koja je flertovala s muškarcima koji su se njoj sviđali. Ovaj klasični psihološki poriv za privlačenjem pažnje i "lečenje" niskog nivoa samopouzdanja jasan je znak za uzbunu odnosno pokazatelj da je pravi trenutak za nove prijatelje. 

Izbegava te kad ima dečka 

Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend, zapravo uopšte nisu vaši prijatelji. 

Ne raduje se vašim uspesima 

Kad podeliš vest o veridbi, novom poslu ili nekoj drugoj uzbudljivoj promeni u životu, očekuješ od drugarica da se raduju tvojoj sreći. Ako s druge strane dobiješ mlaku reakciju ili prebacivanje na drugu temu bez obrazloženja, u društvu si osobe kojoj nije dovoljno stalo do tebe ili je ljubomorna na vaša postignuća. 

Misli negativno

Svaka je osoba zaslužila da živi srećan i ispunjen život, ali ako se družiš s osobama, koje razmišljaju samo o crnim mislima i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima.

Njima nijedan kafić ili trgovina nisu dovoljno zanimljivi, a svaka predložena aktivnost dosadna je i naporna. Prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vreme, možda bi trebalo da se okrenete pozitivnijim uticajima u životu. 

Utiče loše na vas

Ko nije popustio pritisku okoline i povremeno otpustio društvene "kočnice" sa svojim prijateljima na nekoj ludoj zabavi? Uživanje u povremenim zabavama sastavni je deo odrastanja i života. 

Međutim, ako si okružena osobama koje su zainteresovane samo za provod, koje vas sprečavaju u obavljanju svakodnevnih dužnosti i mame vas na oblike ponašanja koje se graniči sa zakonom – to je jasan znak da je pored vas loš i neiskren prijatelj. 

Izvor: Zadovoljna.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori