Aleks Sujung-Kim Pang, ekspert za tehnologiju podelio je sa čitaocima Hafington posta samo neke od razloga zašto bi trebalo da obrište profile na društvenim mrežama.

Vreme je za povlačenje
– Kada počnete da kreirate svoj život tako da sve što uradite završi na Tviteru ili Instagramu, vreme je da se povučete – tvrdi Pang. On, takođe navodi da nije dobra činjenica da ”često razmišljanje o tome da negde idete s namerom da se to pojavi na društvenim mrežama”.

Vaši nokti na Instagramu
Svi mi imamo prijatelje koji na društvene mreže dele svaki detalj svog života.
– Pisanje čestih tvitova o tome šta trenutno radiš i potreba da sa ljudima, koje možda i ne poznaješ, deliš intimne trenutke, prvi su znaci da društvene mreže preuzimaju kontrolu nad vašim životom – navodi on.

Prošlost na društvenim mrežama
Ako ste ”uhvatili” sebe da proveravate šta radi vaš bivši momak i čime se bavi njegova sadašnja devojka, onda provodite i previše vremena na svom profilu na Fejsbuku - prenosi dnevno.rs.

Ljubomora u najavi
Stvari koje vaši prijatelji postavljaju na svoje društvene mreže, mogu izazvati osećaj ljubomore.
– U stvari, previše trošenja vremena na Fejsbuku i Tviteru može u vama izazvati negativan osećaj i stvaranje pogrešne sike o ljudima, što može da dovede čak i do pogoršanja prijateljstva ili ljubavnih odnosa – tvrdi Pang.

Osećate anksioznost kada nemate pristup svom telefonu
Među onima ste koji proveravaju Fejsbuk u razgovoru sa prijateljima za stolom ili dok čekate u kolima na semaforu? Da li postavljete komentare na Tviteru čim se probudite ili neposredno pre spavanja?
– Razmislite koliko stvarnih događaja i razgovora sa ljudima ste propustilijer ste previše vremena provodili na društvenim mrežama – podseća Pang.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori