Opustite se, život je dragocen.

Čuveni citat američkog pisca i filozofa Elberta Habarda "Ne shvatajte život preozbiljno. Svakako se iz njega nećete izvući živi" trebalo bi shvatiti ozbiljno. Ne znači to da treba da postanete neodgovorni prema ljudima i poslu i da hodate naokolo smejući se kao cirkuzant.

Postoje situacije koje zahtevaju ozbiljnost, ali ako samo malo razmislite, shvatićete da su znatno brojnije one koje mi pravimo komplikovanijim nego što zapravo jesu.

Istraživanja pokazuju da ljudi koji u svemu vide problem i "od muve prave slona" imaju znatno niži kvalitet život od veseljaka. Napetiji su, nervozniji, podložniji stresu i anksioznosti. Takvim osobama psiholozi savetuju da se opuste i pokušaju da promene način gledanja na svet.

Jer, život je suviše kratak da bismo dozvolili sebi da svaki dan doživljavamo kao smak sveta. I zato, sledeći put kad se iznervirate, jer je kasirka u supermarketu bila neljubazna ili počnete da psujete zbog gužve u prevozu, zapitajte se da li je to zaista toliko važno da biste trošili živce.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori