Prestanite da se pitate kako bi bilo da ste uradili ovako ili onako. Ono što je učinjeno - učinjeno je, nema nazad. Gledajte u budućnost i trudite se da ne činite stvari zbog kojih ćete se kajati, a prošlost ostavite - ne možete je promenite.

Iako je prvi dan prvog meseca u novoj godini u znaku formiranja liste ciljeva iradikalnih promena, kako biste istinski bili srećniji narednih 12 meseci, ne morate to da radite.

Da biste u svoj život uneli više pozitivne energije, sreće, mira i uspeha, potrebno je samo da se promenite nekoliko navika i počnete da radite ono što će vas na kraju usrećiti. Počnite sa ovih 9 stvari:

1. Usporite i uživajte u malim trenucima

Ne budite baš toliko zauzeti da ne možete ni da osetite ukus hrane, čujete sopstvene misli, pogledate zalazak sunca ili pažljivo slušate reči vaše omiljene pesme.

2. Ne trošite vreme uzalud

Vreme je jako vredno i ne treba ga traćiti, zato ga poklonite vrednim stvarima i bliskim ljudima. Ne možete biti svuda u isto vreme i svima ugoditi, zato odredite ko zaslužuje vaše vreme, a ostale ostavite po strani.

3. Budite iskreniji prema sebi

Šta zaista želite od svog života? Da li je to što sada radite ono što želite? Ili to radite jer vam društvo tako nalaže? Oslobodite se sumnji i radite ono što vas ispunjava!

4. Shvatite da prošlost ne može da se promeni

Prestanite da se pitate kako bi bilo da ste uradili ovako ili onako. Ono što je učinjeno - učinjeno je, nema nazad. Gledajte u budućnost i trudite se da ne činite stvari zbog kojih ćete se kajati.

5. Budite srećni zbog drugih

Ljubomora i zavist su osobine koje jako iscrpljuju. Budite srećni zbog svojih prijatelja, isto onako kako želite da oni budu srećni zbog vas!

6. Ne očekujte previše

Ljudi sazrevaju, menjaju se, greše. Neki će vam spremno pomoći, drugi će gledati kako da vam odmognu. Ne očekujte mnogo ni od jednih ni od drugih, pa ako vam pomoć neočekivano stigne, bićete presrećni, a ako izostane, nećete biti razočarani.

7. Cenite sebe

Ne opterećujte se time šta drugi o vama misle ili ne misle. Kakvu težinu uopšte za vas imaju njihove reči? Važno je ono što vi mislite i vama bliski ljudi, a ne komšije, rođaci koje viđate jednom godišnje, lažni prijatelji ili zavidne kolege.

8. Poštujte svoju privatnost

Zadržite neke stvari za sebe. Ne mora svako da zna svaki detalj vaše ljubavne veze ili šta vam se dešava na poslu, pa čak ni ako su u pitanju bliski ljudi. Sačuvajte neke trenutke samo za sebe, uprkos želji da odmah ispričate i dokažete se.

9. Živite svoju svrhu

Ne pratite mase, ne idite za tuđim ciljevima, već isključivo za svojim. Poštujte to što drugi rade, ali neka vas to ne zanese i skrene sa vašeg puta kojim ste namerili da krenete.

Izvor: Stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori