Ne gubite vreme, već pokušajte da usvojite sve navike sa spiska jer će vam život učiniti lakšim i srećnijim...

1. Jedite doručak. Doručak je najvažniji obrok u danu i vodite računa da njime svakodnevno započinjete dan i da bude što kvalitetniji.

2. Odredite sebi period u danu kada nećete biti ni blizu telefona. Jednostavno zaboravite da postoji i uživajte u svemu ostalom što vas veseli.

3. Svako jutro pročitajte novosti. Danas su vam uz pametne telefone doslovno sve vesti na dlanu. Budite informisani i ponosni na svoje znanje.

4. Sudove odmah nakon korišćenja ubacite u sudomašinu ili operite ručno. Nemojte dopustiti da vam se nakupljaju.

5. Redovno vežbajte ili se barem svakodnevno se razgibavajte. Primetićete kako ne samo da izgledate već se i osećate bolje.

6. Kafu popijte kući umesto što redovno odlazite u kafić. 

7. Spremajte sebi zdrave večere. Neko lagano meso ili riba, puno povrća i čaša vina mnogo je bolja opcija od pice i gaziranog pića.

8. U torbici uvek stavite kondome jer nikada ne znate kada će vam zatrebati, a seks bez zaštite nikako ne dolazi u obzir. Osim ako vi i vaš dugogodišnji partner baš želite bebu.

9. Vodite računa o telesnoj težini. Ne morate izgledati poput top modela, ali pazite da imate zdravo telo i da ste u formi. 

10. Posvećujte dovoljno pažnje svojim roditeljima jer su ipak oni ti koji su od vas napravili osobu koja ste danas.

11. Vodite računa o namirnicama. Čim vam nešto nestane, dodajte to na spisak kako biste što pre nabavili.

12. Svake večeri temeljno očistite lice i namažite ga hranjivom kremom. Koža će vam pokazati zahvalnost na ovom malom ritualu.

13. Napravite zalihu maskara, ruževa i lakova za nokte koji vam odgovaraju. Znate one napete trenutke kada vam idealan proizvod često nestane s polica ili prestane se proizvoditi? Zato se postarajte da napravite zalihu omiljenog proizvoda. 

14. Odredite datum u mesecu za plaćanje računa i pridržavajte ga se. Poslednje što vam treba je da se odednom nađete u mrklom mraku kada shvatite da ste zaboravili da platite račun za struju.

15. Uvek stavite sebe na prvo mesto. Zapamtite da prvo morate sebi da budete dobre i zadovoljne, kako biste usrećili i drage osobe.

Izvor:Cosmopolitan

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori