Ne dozvolite da vas "veliki" praznični popusti ostave praznih džepova! Bolje napravite spisak šta vam je zaista potrebno i šta želite da kupite drugima na poklon, tako ćete uštedeti i vreme i novac.

Pretpraznična euforija se polako zahuktava, a sa njom i manija kupovanja poklona i stvarčica koje nam vrlo često nisu potrebne. Ženama se inače pripisuje zavisnost od šopinga, ali kada krenu rasprodaje i promocije kao da polude.

O tome najbolje svedoče "uzdasi" ispred izloga, gužve u buticima i naravno - ispražnjeni novčanici. Zato, koliko god da vam je teško da odolite toj pasiji, možda bi baš ovog decembra mogle da postanete racionalnije.

Za početak, napravite spisak dragih osoba koje želite da obradujete za praznike. Razmislite šta je to što bi im izmamilo osmeh i u skladu sa tim krenite u ciljane radnje. Tako ćete uštedeti i vreme i novac, jer ako tačno znate šta bi ih oduševilo, malo je verovatno da ćete usput kupiti i milion drugih, nepotrebnih sitnica. Dobro je da sa tim krenete na vreme, jer ćete tako imati veći izbor.

I naravno, ne dozvolite da vas "veliki" praznični popusti ostave praznih džepova! Koliko puta ste se iz kupovine vratile punih kesa, samo zato što su majice i kape bile na sniženju, a zapravo vam ne trebaju?! Umesto da ponovite istu grešku, pre šetnje po šoping molovima, dobro pogledajte šta imate u ormanu. Tako ćete lakše odoleti kupoholičarskom iskušenju.

Uostalom, nije suština da se zatrpavate stvarima, nego da njima zaista obradujete sebe i najbliže. A to možete samo ako napravite pametan izbor.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori