Osećate se iscrpljeno, tužno i bez energije? Onda je vreme za totalni preokret u vašem životu!

Leto je savršen period za uvođenje novih promena u životu. Sve što treba je da promenite stav i kažete jedno glasno: "DA!"

1. Napravite male korake

Ako je vaš san da pokrenete neki sopstveni biznis, a još ste na fakultetu ili imate stalan posao, razmislite o pokretanju tog biznisa. Dozvolite sebi da učite, rastete i napredujete na poslu, dok još uvek posedujete sigurnost što se tiče vašeg zanimanja i posla. Na ovaj način ćete vremenom postati sigurniji u sebe i svoje kvalitete, pa ćete u jednom trenutku poželeti da pređete na sledeću tačku: pokrenuti biznis sa punim radnim vremenom.

Ako posedujete želju da trčite maratonom, postavite prvi manji cilj od 5 km kako biste se navikli na trening i pripremu za trku. Nema potrebe da odmah na početku postavljate nerealne ciljeve jer vas oni mogu demotivisati. Postepen napredak vas može odvesti tamo gde želite da idete. 

2. Uradite nešto čega se plašite

Ponekad, uraditi nešto što nikada niste mogli da pomislite da ste u stanju da izvedete (u raznim oblastima života) može da vam pruži veliku dozu adrenalina, koji će vam uneti i velike promene u celokupan život. 

Ako imate strah od visine, možda je pravo vreme da se osmelite i da skočite sa bandži džampa. Jačanje vašeg samopouzdanja koje je narušeno zbog osećanja straha zbog visine, može vas dovesti do uvođenja promena u drugim sferama u životu. Ako ste se do tada plašili online dejtinga ili promene karijere, sada ćete možda preduzeti veliki korak u životu, ne plašeći se šta će se kasnije desiti zbog toga.

3. Učlanite se u grupu

Kada je reč o preduzimanju koraka koji imaju za cilj da naprave potpuni preokret u vašem životu, onda je pravo vreme da razmislite o pridruživanju nekoj grupi ljudi, sa kojima biste delili iste želje i ciljeve. To može biti učenje novog jezika ili kreativna radionica.  

Ako nemate dovoljno vremena za aktivnosti ovakve vrste, možete upoznati ljude sa kojima delite interesovanja na raznim društvenim zajednicama ili blogovima. Delite mišljenje, savete i naučite nešto novo!

4. Pitajte za pomoć

Poslednje ali ne i najmanje važno. Ako osetite da vam je potrebna pomoć, slobodno je zatražite od drugih.

Ako ste student i usredsređeni ste na građenje karijere, možete lako doći do profesora koji će vam izaći u susret i pomoći u svemu što je vezano za vaše buduće zanimanje. On će vas najbolje savetovati o svemu što vas čeka i praktično objasniti šta se od vas očekuje.

Pored toga, razmislite o prijateljima ili starijim kolegama koji su dostigli veliki poslovni uspeh, sa kojima se možete udružiti i sarađivati na volonterskoj ili honorarnoj bazi. Na ovaj način biste mnogo toga naučili i stekli neophodno iskustvo koje će vam vredeti za CV i kasnije traženje posla. 

Takođe, putem korisnih priručnika i knjiga, možete saznati nešto novo i unaprediti vaše znanje nekog jezika ili programiranja. 

Izvor:Cosmopolitan

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori