U nameri da što više vodite računa o koži vašeg lica često pravite i greške svakodnevnim lošim navikama, a da to možda i ne znate.

Ne skidate šminku pre spavanja 

Ukoliko odete na spavanja a da prethodno niste temeljno otklnili šminku sa lica, ona će se taložiti i nakupljati u porama što dovodi do njihovog začepljenja. Zbog toga nastaju i veće komplikacija u vidu akni, ali i bora. 

Previše jake šminke 

Nanošenjem šminke svakog dana ne dajete koži prostora da se pročisti, a to je uzrok ubrzavanja njenog starenja. Potrudite se da barem dva dana nedeljno odvojite da lice odmorite od šminke kako bi se koža oporavila. 

Korišćenje pilinga za lice više od dva puta nedeljno 

Pilinzi su jako korisni za vaše lice jer uklanjaju nečistoće i mrtve ćelije sa kože. Međutim, ukoliko to radite previše često možete postići sasvim suprotan efekat. Zato uvek pažljivo čitajte uputstva svakog prizvoda. 

Loša ishrana i manjak tečnosti 

Ono što najviše doprinosi zdravom i lepom izgledu kožejeste ishrana. Crvenilo, akne ili drugi problemi vrlo često mogu biti posledica loše ishrane. Takođe, trudite se da svakodnevno unosite dovoljno tečnosti, tu se naravno misli na vodu i čajeve, a takođe je unosite i kroz voće i povrće takođe. 

Korisite preparate koji ne odgovaraju vašem tipu kože 

Obratite pažnju da li koristite prave proizvode za vaš tip kože jer ukoliko je obrnuta situacija možete postići negativan efekat i narušiti njeno zdravlje. 

Ukoliko obratite pažnju na ovih nekoliko navika i povedete računa, rezultate ćete vrlo brzo uvideti. 

Izvor: srbijandanas

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori