Pored toga što jelima daje pikantnu notu, kajenski biber je prirodni lek za snižavanje triglicerida i holesterola.

Optimalan nivo triglicerida je neophodan za normalno funkcionisanje organizma, a ukoliko je nivo povišen, veći je rizik od mnogih zdravstvenih problema, kao što su kardiovaskularna oboljenja ili moždani udar.

Okrenite se prirodnim lekovima i zdravijoj ishrani, kroz koju će ovih 5 namirnica popraviti vaše zdravlje, a naročito nivo triglicerida.

Beli luk

Ovo je jedan od najefikasnijih lekova za smanjenje nivoa triglicerida. Najbolje je da ga jedete u svežem stanju, 2-3 čena na prazan stomak.

Jabukovo sirće

Za regulisanje nivoa triglicerida i holesterola takođe je efikasno i jabukovo sirće. Preporučuje se da dva puta na dan uzimate čašu vodu u kojoj je razmućena kašičica jabukovog sirćeta, a po želji možete dodati i malo meda.

Seme korijandera

Ovo je jedan od tradicionalnih lekova protiv povišenih triglicerida. U šolju vode stavite 1-2 kašičice korijandera prokuvajte, procedite i ostavite da se ohladi. Pijte ovaj napitak jednom ili dva puta na dan.

Kajenski biber

Pored toga što jelima daje pikantnu notu, kajenski biber je prirodni lek za snižavanje triglicerida i holesterola. Dodajte 1/2 do jedne kašičice bibera šolji vruće vode i pijte dva puta dnevno.

Cimet

Ovaj popularan začin je prava riznica lekovitih sastojaka. Zato obogatite svoje obroke cimetom i iskoristite njegovu moć u regulisanju nivoa triglicerida.

izvor: stvarukusa

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori