Žene uopšte ne bi morale da troše mnogo novca na razne mackalice - samo kada bi se okrenule prirodi i kada bi znale gde šta da traže. Primarijus dr Petar Borović otkriva za "24 sata" skrivena svojstva nekih voćki i povrćki za koja do sada verovatno niste čuli.

BROKOLI

Ukusan i "magičan" brokoli

Brokoli mnogi izbegavaju zbog specifičnog ukusa, ali kada biste znali kakva blaga krije, mnogo češće bi vam bio na meniju, tvrdi dr Borović.

- Brokoli sadrži odličan antioksidant, sulforafan, koji ima jednu finu osobinu. Naime, naučna Istraživanja su pokazala da ovo jedinjenje utiče na ćelije raka u samom početku, pa sve tamo negde do druge faze, i vraća ih u normalu. Nažalost, ovo jedinjenje se nalazi samo u izuzetno mladom brokoliju, pa ovaj koji nalazite u radnjama gotovo da ga uopšte nema - ističe naš sagovornik.

GROŽĐE

Pored toga što je jako ukusno, slatko i osvežavajuće, grožđe je, pokazuju istraživanja, i višetruko dobro za vaše zdravlje.

ANANAS

Imate problema sa spuštenim i opuštenim grudima? Nema problema, samo navalite na ananas!

Naime, opuštanje grudi je normalna stvar koja se javlja s godinama, ali je pospešuju neke stvari, kao što je pušenje, preterivanje s alkoholom ali i kafom. Slasni ananas može da reši sve probleme.

Izvor: zenablic

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori