Ukoliko i vi imate problema sa kosom, uz pomoć jednog sastojka možete je osvežiti.

Svilenkasta i sjajna kosa je zdrava i lepa. Činjenica je da takvu kosu uglavnom možemo videti na TV reklamama. Takođe, činjenica je i to da zdrava i lepa kosa zahteva i dosta napornog rada, a ishrana i izbor odgovarajućih proizovda za njegu kose od suštinske su važnosti. Međutim, znate li da vam određena tehnika može pomoći da dobijete lepu i zdravu kosu preko noći? Evo o čemu se radi.

Tajna tehnika sjajne kose uključuje jednostavan i veoma zdrav sastojak – maslinovo ulje. Ono je apsolutno odlično, jer regeneriše kosu i daje joj neophodnu hidrataciju. Sve što treba da uradite jeste da ulje dobro utrljate u kožu glave i da se pobrinete da ono prekriva celu dužinu kosu (nanesite ulje na kožu gave, izmasirajte, a zatim pomoću češlja ulje "raspodelite" po celoj dužini kose. Alternativno, nakon masaže kože glave, ulje nanesite na ostatak kose i kosu dobro pročešljajte). Kosu omotajte plastičnom kesom ili kapom za tuširanje, a nakon toga je umotajte ručnikom. Kosu operite ujutru i već nakon prvog tretmana biste trebalo da primetiti razliku.

Kod veoma suve i oštećene kose, tretman ponavljajte tri puta sedmično, dok ne vidite rezultate, a onda jednom sedmično.

Zagrevanje ulja pre nanošenja na kožu glave nudi vam pogodnosti tretmana kose toplim uljem. Ovaj tretman omogućava lipidima i hranjivim materijama da lakše prodru u kosu. Pored toga, ovaj tretman pomaže i da se vlažnost što duže zadrži unutar svake pojedinačne vlasi. Ulje treba da bude mlako na dodir, nikako vrelo.

Izvor: Kurir

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori