Nije lako skinuti kilograme i odreći se najdraže hrani, ali uz pomoć malih trikova vaša dijeta će biti lakša nego ikad.

Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lagano, malim promenama svakodnevnih navika pre spavanja itekako možemo uticati na plan mršavljenja.

Evo kojih 5 trikova će učiniti čudo preko noći:

1.Večera bez soli

Ako ne želite da se probudite naduvenog stomaka i otečenih nogu, pazite šta jedete. Slana hrana pre spavanja je neprijatelj vaše linije. So tokom noći ostaje u telu i zadržava vodu zbog čega dolazi do nadutosti. Večera mora biti lagana. Preporuka je kuvano povrće i čisto meso ili riba pripremljena bez prženja na ulju.

2. Piće

Gazirana pića kao i ona prepuna šećera mogu ugroziti vaš san, ali i liniju. Šećer se teško i sporo razgrađuje i zato ga treba izbegavati pre spavanja. Sa druge strane, voda "ispire" organizam i sprečava zadržavanje vode u telu.Nakon večere pijte običnu vodu sobne temperature. Međutim, ne preterujte sa količinom.

3. Mračna soba

Hormon melatonin dokazano pomaže telu da potroši kalorije. S obzirom na to kako telo najviše melatonina proizvodi u potpunom mraku, osigurajte sebi prijatnu atmosferu za spavanje i dobro zamračite prostoriju.

4. Temperatura

Istraživanje je dokazalo kako prilikom spavanja u hladnijoj sobi telo troši više kalorija. Pre spavanja, provetrite prostoriju i osvežite je koliko god možete. Osim potrošnje kalorija, vaš san će biti puno čvršći i kvalitetniji, što je jednako važno za održavanje linije.

5. Aktivnost

Ako mislite da fizička aktivnost pre spavanja nije dobra za vaše telo, varate se. Istraživanje je dokazalo kako bilo koji oblik vežbe, ali i duža šetnja nakon večere pomaže organizmu da sagori više kalorija, ali i osiguravakvalitetniji san.

(avaz.ba)

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori