Kod većine izbor pada na maslinovo ulje, koje ima prirodni zaštitni faktor 2, što nije dovoljno da bi se koža zaštitila od štetnih UV zraka.

Leto se približava, dame su već počele da se sunčaju i uveliko razmišljaju koji preparat će im biti od velike pomoći u dobijanju preplanulog tena.

Kod većine izbor pada na maslinovo ulje, koje ima prirodni zaštitni faktor 2, što nije dovoljno da bi se koža zaštitila od štetnih UV zraka.

Ali, prirodno veći zaštitni faktor imaju šargarepa i orah, a uz to i pružaju vrhunsku negu vašoj koži.

Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A, pa se koristi se i u modernim preparatima za sunčanje jer obnavlja kožu i usporava starenje, sprečava fotoosetljivost i ubrzava tamnjenje. Sa druge strane, lavanda i kadulja osim što daju predivan miris domaćem preparatu, dobri su za negu kože.

Takođe, lavanda i kadulja deluju protivupalno na akne, opekotine i rane, a lekovita kadulja smanjuje celulit.

Recept: U malo veću staklenu teglu stavite nekoliko izrendanih šargarepa, par naseckanih zelenih oraha i nekoliko cvetova lavande ili kadulje.

Bocu napunite malo više od pola, a potom do vrha nalijte devičansko maslinovo ulje. Mešavinu ostavite da odstoji na suncu 20 - 25 dana, a svaki dan je malo promućkajte.

Nakon što je odstojalo, smesu procedite kroz gazu i možete početi sa korišćenjem!

Izvor: Stil/dnevno.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori