Naučnici kažu da su u pravu žene koje tvrde da ih crno vino održava vitkima, a dobro je i zato što povećava nivo dobrog holesterola u telu i štiti od bolesti.

Nije vino bez razloga nazvano nektarom bogova, a to je i potvrdilo istraživanje Sveučilišta Harvard koje je trajalo 13 godina i obuhvatilo 20.000 žena. Njihovi stručnjaci na kraju su zaključili da žene koje piju oko 3 dl crvenog vina dnevno imaju 70 posto manje šanse da budu gojazne, u usporedbi s onima koje ne piju. 

Naučnici kažu da se kalorije iz alkohola i iz hrane različito troše. Odnosno, pre ćemo potrošiti kalorije iz crnog vina nego iz ugljeihhidrata. Uz to, sastojak piceatanol je dobra prevencija od nakupljanja masnih stanica. 

Drugo istraživanje, predstavljeno na Europskoj konferenciji o pretilosti u Pragu, otkrilo je da čaša crnog vina svako veče povećava razine dobrog holesterola HDL u telu, piše Daily Mail

Crno vino je dobro za zaštitu srca, regulaciju šećera u krvi, čuvanje dobrog rada mozga, jačanje imuniteta i prevenciju nastanka raka. 

 Ali, da bi nešto dobro uticalo na naše telo, ne smemo preterivati. Čaša do dve crnog vina dnevno je sasvim dovoljna količina da bi bili lepši i zdravili. I zapamtite, da bi osetili njegove blagodati, vino mora biti kvalitetno.
 
24sata.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori