Saznajte koji su mogući uzroci za vaš niz neuspešnih dijeta i šta bi trebalo da promenite kako bi vaši naporni treninzi konačno doneli rezultate.

Konstantno ste na dijetama, vežbate redovno već nekoliko meseci, ali rezultata nema. Umesto da svu krivicu svalite na genetiku, potrudite se da u procesu mršavljenja neke stvari promenite

1. Ne trudite se dovoljno
Trening mora biti kvalitetan. Ako trošite puno vremena na trčanje ili teretanu, ne znači da vreme trošite korisno. Neophodno je da konstantno postavljatenove ciljeve. Ukoliko vam jedna vežba postane laka, nemojte se time zadovoljavati. Počnite da dižete teže tegove ili trčite većom brzinom. Postepeni napredak i kvaliteta u vežbanju će vam omogućiti lakši put ka gubljenju kilograma.

2. Stres
Organizam jednostavno zna kada imate neki emocionalni problem, i tako sabotira proces mršavljenja. Stres jako loše uteče na mršavljenje, jer zadržava masti u organizmu, a posebno u delu oko trbuha. Zato, pobrinite se da posao i ljudi koji vas čine nezadovoljnim budu što dalje od vas.

3. Nepodnošljivost određene hrane
Možda se vi hranite pravilno, jedete raznovrsnu hranu, ali kilogrami stagniraju. Jedan od mogućih razloga je taj što vaše telo ne podnosi dobro određenu hranu. Unošenjem takve hrane u organizam, moguće je uzrokovati neke unutrašnje upale koje sprečavaju da trening da rezultate. Stoga, preduzmite sve kako biste saznali postoji li takva hrana. Poseta nutricionisti bi bila idealno rešenje.

4. Izloženi ste otrovima
Otrovi koji se unose preko zagađenog vazduha, cigareta, lekova, hemijskih supstanci koje se nalaze u određenim kozmetičkim proizvodima, talože se u masnim naslagama u telu. Ukoliko telo počne te masne naslage da koristi kao izvor energije, otrov će se osloboditi. Na svu sreću, organizam je dovoljno pametan da ne koristi masne naslage u tu svrhu, ali na taj način one ostajunataložene u našem organizmu. Rešenje leži u oslobađanju otrova, pri čemu će tijelo moći normalnije funkcionirati. U tome će vam pomoći dijete zadetoksikaciju uz mnogo tečnosti, posebno čajeva i kakaa.
 
Izvor: Stil

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori