fitnes trener iz Londona izneo je četiri jednostavna saveta koja mogu da pomognu svakome u borbi sa neželjenim viškom kilograma u predelu stomaka.

Mnogi od vas sanjaju da imaju ravan stomak, ali uprkos dijeti, rigoroznom režimu ishrane i iscrpljujućim vežbama, nikako ne uspevaju da dođu do željenih rezultata. Cenjeni

IZBEGAVAJTE BELI HLEB I TESTENINU

Iako su beli hleb i testenina bogati lako svarljivim ugljenim hidratima, to ne znači da ih treba konzumirati, naprotiv. Beli hleb sadrži veliku količinu glutena i šećera, koji izazivaju nagli skok šećera u krvi. Jedite tost ili neobrađene ugljene hidrate kao što su crni hleb sa celim zrnom, voće ili povrće. Oni će vam dati osećaj sitosti, a šećeri će se sporije oslobađati.

RADITE VEŽBE ZA CELO TELO

Najbitnije je da se fokusirate na vežbe prilagođene za celo telo, a ne samo na one koje utiču na  određene regije. Što više mišića aktivirate, više ćete kalorija da sagorite, to pravilo važi i kad je u pitanju višak kilograma oko stomaka.

INTENZIVNIJI TRENINZI

Kanadska studija je pokazala da delotvorne rezultate u topljenju masti u predelu stomaka daju  intenzivni treninzi u kojima je akcenat  na kraćim intervalima i kraćim pauzama umesto na "besumučnom" vežbanju.

Istraživanje je pokazalo da najbolje efekte postižu treninzi sastavljeno od manjih serija vežbi i sa manjim intervalima odmora između serija.

ZAPIŠITE OSEĆANJA

Vođenje dnevnika i zapisivanje osećanja nakon što ste uneli određenu hranu u vaš organizam,  pomoćiće vam da osetite šta je vašem organizmu potrebno. Uz ovu metodu otkrićete koje namirnice čine da se fenomenalno, a koje vam padaju teško. Različita hrana će različito uticati i na vaše raspoloženje, ali i na nivo energije. Dovoljno će biti da 30 vodite ovakav dnevnik osećanja.

Uz pomoć ovih saveta ravan stomak vam je "zagarantovan".

Izvor: Blic

 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori