Savršen obrok posle treninga bi trebalo da sadrži 400 kalorija, od toga da 20 do 30 grama budu proteini (kako bi sagradili mišiće) i 50 do 65 grama ugljenih hidrata (kako bi oporavili stare mišiće)

Žestoko ste trenirali, ali se rezultati još ne vide? Potrudite se da uz teretanu ili vežbe unesete i odgovarajuće namirnice, koji će vam pomoći da dobijete snažne mišiće.

Spanać je dobar za oporavak mišića, kao i za njihovo bildovanje, jer povećava sintezu proteina za 120 procenta. On ujedno pomaže mišićnom tkivu da se oporavi brzo posle treninga. Ipak, za značajne rezultate potrebno je pojesti kilogram spanaća dnevno.

Australijski istraživači su otkrili da su biciklisti koji su uzimali riblje ulje 8 nedelja imali sporije otkucaje srca i bilo im je potrebno manje kiseonika tokom intenzivne vožnje bicikla od ostalih ispitanika. Zato je riblje ulje pravi izbor, ali imajte na umu da je potrebno nekoliko nedelja konzumiranja kako bi se postigli rezultati. Takođe, čisto meso je sjajan izvor niskokaloričnih proteina.

Savršen obrok posle treninga bi trebalo da sadrži 400 kalorija, od toga da 20 do 30 grama budu proteini (kako bi sagradili mišiće) i 50 do 65 grama ugljenih hidrata (kako bi oporavili stare mišiće). Mala porcija špageta bolonjeza odgovara upravo ovoj formuli.

Ananas se preporučuje posle treninga, jer je pun enzima koji oporavljaju mišiće. Delotvoran je i zeleni čaj i to tri šoljice svakog dana. Dobar savet je i da pijete mleko ili jogurt kako biste povratili hidrataciju tela nakon treninga. Mleko sadrži puno elektrolita i magnezijuma.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori