Poznato je da Azijatkinje često jedu rižu i piletinu, a Meksikanke obožavaju voće

Kada su u pitanju navike koje će očuvati vaše zdravlje, tada geografske granice ne postoje. Poznato je da Azijatkinje često jedu rižoto i piletinu nakon glavnog obroka što se pokazalo kao odličan potez.

Kako biste se lakše izborili sa viškom kilograma i doterali liniju za predstojeće leto, pročitajte koje navike ženaširom sveta su se pokazale efikasnim:

Meksiko

Žene u Meksiku same pripremaju zdrave napitke kod kuće jer su sokovi koje mogu kupiti u prodavnicama punišećera. Najčešće prave napitak od krastavaca, ali i ostalog voća i povrća koje pripremaju sa hladnom vodom.

Australija

Mnoge žene širom sveta rade i u stresnom su okruženju. Ipak, žene u Australiji vikende koriste za odmor u punom smislu te reči jer je balans bitan ženama u Australiji. Sopstveni užitak postao je pravi hit među Australijankama.

Redovni odmor, odlazak na izlete i održavanje društvenog života simbol je zdravlja u Australiji.

Holandija

U Holandiji gotovo svi voze bicikle. I ne samo da time čuvaju životnu sredinu nego i svoje zdravlje. Bicikl nije samo sredstvo koje koriste tokom vikenda sa društvom ili decom i porodicom.

Grčka

Ovo je zemlja u kojoj se jede najviše povrća. Povrće je zastupljeno u gotovo svakom glavnom obroku Grkinja, a mnoga istraživanja pokazala su da česta konzumacija povrća čuva naše zdravlje kako starimo.

Tajland

Žene na Tajlandu masaže ne smatraju luksuzom već potrebom i zdravom navikom. Istraživanja su pokazala da masaže povoljno deluju na psihofizičko zdravlje.

Švedska

Žene u Švedskoj opuštaju se zahvaljujući druženjima sa prijateljima. Istraživanja su pokazala da su žene koje imaju jake društvene veze srećnije i zdravije, a nedavno istraživanje objavljeno u Perspektive Psychological Science pokazalo je da osobe koje imaju čvrste prijateljske veze žive duže.

Brazil

U svakom obroku Brazilke jedu voće. Žene u Brazilu ne izbegavaju voće kao što to čine žene u Americi zbog šećera koji sadrži jer im prirodni šećeri daju energiju za svakodnevne aktivnosti.

Izvor: Stil

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori