Zbog lekova je samo izgubio na težini i pao u depresiju, pa je Meri zato odlučila da se okrene prirodnom rešenju

Alchajmerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja 

Pedijatar Meri T. Njuport je podelila priču o svom suprugu Stivu, kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.

Njegovi parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkoročno pamćenje. Koristio je klasične lekove namenjene lečenju ove bolesti, ali mu nisu pomagali. 

Samo je izgubio na težini i pao u depresiju. Njegova žena je zato odlučila da se okrene prirodnom rešenju, a to je kokosovo ulje.

Davala je mužu dve kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu. Nakon samo 2 meseca, Stiv je bio srećniji, opušteniji i više je pričao.

"Nakon godinu dana je počeo da prepoznaje članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio", otkrila je Meri.

Osim kod Alchajmerove bolesti, kokosovo ulje pomaže i lečenju epilepsije, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično. 

Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi obolelih od Achajmera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje. 

Uočeno je da se broj ketona povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rešavanje zdravstvenih problema povezanih sa Alchajmerom i drugim bolestima.

(stil)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori