Da li ste nekada osetili bol u zglobovima? Ako jeste onda znate koliko je neprijatan i gotovo neizbežan za većinu ljudi.

Problemi sa kolenima, ramenima, laktovima i zglobovima čekaju gotovo svakoga ko sedi za kompjuterom ceo radni dan. Ovi problemi počinju da se manifestuju nakon 45. godine. Ali šta ako se bol javi u 25. ili 30. godini? Da li je to onda stvarno problem koji dolazi sa godinama? 

Naravno, bol u zglobovima može imati i druge uzroke, nevezane za kompjutere sedenje. To su povrede, preopterećenja, frakture, artritis i reumatizam. 

Međutim, postoji recept iz ruske narodne medicine koji uključuje samo najjednostavnije sastojke. I pomaže več od prvog nanošenja.

Sastojci:

 

1 kašika meda, 

1 kašika senfa (ljutog), 

1 kašika sitne soli,

1 kašika vode

 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke dok se smesa ne izjednači. Prespite masu u praznu kutiju od kreme ili neku drugu posudu.

Sledeći put kada osetite neprijatan bol, jednostavno nanesite ovu "kremu" na bolnu tačku. Prekrijte plastičnom kesom ili folijom i vežite maramom ili šalom kako bi se to grejalo. Najpoželjnije bi bilo ako je šal napravljen od vune.

Tako treba da stoji jedan i po do dva sata. Najbolje je da ponovite ovaj postupak pre spavanja,tako da se zglobovi mogu odmarati nakon "tretmana". Ujutro oprerite "kremu".

Ponovite ovaj postupak 4-5 dana za redom. Učinak ćete osetiti nakon prvog puta.

Sama smesa treba da se čuva u frižideru, ali ne duže od 5-6 dana.

(stil)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori