Infekcije sinusa su veoma česte i nezgodne. Infekcije sinusa su zapravo zapaljenje sinusne šupljine koje uzrokuju bakterije, alergije, grip, prehlade itd. Srećom, postoji lek za to, a danas ćemo vam pokazati kako da ga napravite.

Ovo su 4 najbolja leka za infekcije sinusa:

  • Jabukovo sirće – Jabukovo sirće leči mnoge rane, bolesti i bol. Postoje dva načina na koje možete izlečiti sinusni infekciju jabukovim sirćetom. Prvi je da pomešate 2 dl tople vode sa 2 kašike sirćeta i kašikom meda, a drugi da prosto uzimate po jednu kašiku sirćeta tri puta dnevno. Možete probati i da se inhalirate sa smešom sirćeta i vode 1:1.
  • Kurkuma – Kurkuma ima brojna svojstva dobra po zdravlje, a među njima je i moć da izleči infekciju sinusa. Ovaj začin je odličan za lečenje sinusnih infekcija zbog kurkumina, moćnog jedinjenja koje ima antizapaljenska svojstva.
  • Slana voda – Ovaj lek je veoma popularan i veoma efektivan. Dovoljno je da pomešate ¼ kašičice morske soli sa malo sode bikarbone i punim čepom prehrambenog hidrogena u šolji tople vode. Neka vam neko pomogne da ubacite ovu smešu u nos.
  • Ulje od origana – Sve što vam je potrebno jeste da sipate malo ulja od origana u vodu, zagrejete na rerni, a zatim se time inhalirate. Možete i dodavati ulje od origana u hranu. Origano je odličan za poboljšavanje varenja, lečenje infekcija i poboljšanje funkcije jetre i debelog creva.

Možete da isprobate i sledeće trikove:

  • Uzdignite glavu kada spavate
  • Primenite toplu kompresu na lice nekoliko puta dnevno u trajanju od po 5 minuta
  • Uzimajte oko 1 g vitamina C 1-3 puta dnevno
  • Pijte puno tečnosti kako biste ovlažili sluzokožu i isprali sluz sa svojih sinusa
  • Očistite kuću, naročito spavaću sobu. Koristiće vam upotreba uređaja za prečišćavanje

Kako da očistite sinuse jezikom i palcem za 20 sekundi

Postavite jezik na vrh usta, a zatim stavite prst između obrva i pritisnite. Držite oko 20 sekundi i vaši sinusi će početi da se raščišćavaju.

Prema rečima Lise De Stefano, vanrednog profesora na Univerzitetu u Mičigenu, takvo pritiskanje uzrokuje pomeranje ralaste kosti, koja se nalazi u nosnom prolazu. Ona navodi da pomeranje te kosti otčepljava sinuse.

(Webtribune)

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori