Strije, nažalost, nije moguće ukloniti u potpunosti, ali dobra vest je da se upotrebom prirodnih ulja problem može donekle ublažiti...

Strije su jedan od najčešćih kozmetičkih problema sa kojim se žene susreću, a nastaju prebrzim rastezanjem kože - oštećenja koja nastaju zahvataju dubinski sloj vezivnog tkiva, pa koža više nije u stanju da se vrati u prvobitni oblik. 

Najčešće se javljaju u predelu nadlaktica, krsta, iznad kolena, na stomaku, bedrima ili grudima. 

Tržište je preplavljeno proizvodima protiv strija, ali isti efekat možete postići i upotrebom hladno ceđenih ulja, poput maslinovog ili kokosovog, koja će u isto vreme hidrirati i zategnuti kožu, čineći ožiljke manje vidljivim. 

Od pomoći bi mogla da bude i kombinacija ulja ruzmarina i bademovog ulja, kojom bi oštećenu kožu trebalo masirati 15-20 minuta svaki dan. Eterično ulje ruzmarina pomaže da se koža tonira i da ne bude suva, a redovna primena podariće sjaj vašoj koži. Bademovo ulje odgovara skoro svim tipovima kože, ublažava iritacije, hidrira kožu, i sadrži vitamine A, B i E, koji hrane kožu. 

Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E koji je prirodni antioksidans, pa dubinski hrani i regeneriše kožu. Još bolje dejstvo imaće ako se pomeša sa ružinim uljem jer ružine latice sadrže esencijalna ulja koja smanjuju crvenilo i iritaciju kože. Ovom kombinacijom masirajte problematično područje dvaput nedeljno.

Izvor: B92

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori