Mitiseri se najčešće javljuju na bradi, nosu i čelu, a najbolje ih čiste kreme na bazi vitamina C i B3. Od pomoći će biti i maske na bazi meda, limunovog soka i cimeta.

Mitiseri su nakupine izlučenog prirodnog sebuma u porama. Ove male crne tačkice najčešće prekrivaju nos, bradu i čelo, a češće se javljaju na masnoj koži jer se luči više masnoća. Nečistoće najbolje čiste kreme na bazi vitamina C i B3, ali prvi rezultati vide se tek nakon šest do osam nedelja, kad se ćelije kože obnove. Mitisere možete ukloniti i pomoću namirnica iz kuhinje, a preporučuje se da maske nanosite jednom nedeljno. 

Cimet 

U posudi treba pomešati jednu kašičicu mlevenog cimeta s dve kašičice meda. Pastu zatim treba naneti na kritične tačke i ostaviti da deluje barem 15 minuta pre nego što je isperete. 

Limunov sok 

Odličan saveznik u borbi protiv mitisera je limun bogat vitaminom C. On sužava pore, uklanja mrtve ćelije kože i dezinfikuje kožu. Dovoljno je isceđeni limunov sok naneti na lice i ostaviti da deluje oko pola sata, pa ga nakon toga isprati. 

Zeleni čaj 

Zeleni čaj prvo treba skuvati pa zatim ohladiti na sobnu temperaturu. Nakon toga ga treba vatom naneti na mitesere i isprati nakon 10 minuta. Antioksidansi iz čaja doprinose čišćenju sebuma i smanjuju upalne procese. 

Med 

Zagrejte kašiku meda, sačekajte da se ohladi na sobnu temperaturu i zatim nanesite na lice. Pazite da med ne bude prevruć jer se gube njegova blagotvorna svojstva. Ostavite da deluje 10 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Med ne samo da čisti mitisere, nego ima i antibakterijsko dekstvo. 

Izvor: 24sata.hr

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori