Namirnice koje su saveznik vaše lepote!

Miteseri su nakupine izlučenog prirodnog sebuma u porama. Ove male crne tačkice najčešće prekrivaju nos, bradu i čelo, a sklonija im je masna koža jer luči više masnoća. Nečistoću najbolje čiste kreme na bazi vitamina C i B3, ali prvi rezultati vide se tek nakon šest do osam nedelja kad se ćelije kože obnove. Mitesere čiste i namirnice iz kuhinje, a preporučuje se da maske nanosite jednom nedeljno. 

Cimet

U posudi treba pomešati jednu kašičicu mlevenog cimeta sa dve kašičice meda. Pastu potom nanesite na na kritične tačke i ostavite je da deluje barem 15 minuta pre nego što je isperete.

Limunov sok

Odličan saveznik u borbi protiv mitesera je limun jer je bogat vitaminom C. On sužava pore, uklanja mrtve ćelije kože i prirodno je dezinfikuje. Dovoljno je isceđeni limunov sok da nanesete na lice i ostavite da deluje oko pola sata, nakon čega treba da ga isperete malakom vodom. 

Zeleni čaj

Zeleni čaj prvo treba skuvati, a zatim ohladiti na sobnoj temperaturi. Nakon toga vatom ga nanesite na mitesere i isperite lice nakon 10 minuta. Antioksidansi iz čaja pomažu u čišćenju sebuma i smanjuju upalne procese na koži.

Med

Zagrejte kašičicu meda, sačekajte da se ohladi na sobnoj temperature, azatim ga nanesite na lice. Pazite da med ne bude previše vruć. Ostavite masku da deluje 10 minuta, pa je isperite mlakom vodom. Med čisti mitesere i ujedno deluje antibakterijski.

Izvor: Cosmopolitan.rs

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori