Opsesija mladošću navela je mnoge dame da bogatstvo bace na skupe kreme protiv bora i tretmane za zatezanje kože. Ali, to nije neophodno, dovoljno je samo da promenite navike.

NEDAVNO istraživanje pokazalo je da zbog nezdravog stila života prosečna žena izgleda četiri godine starije nego što krštenica pokazuje. Opsesija mladošću navela je mnoge dame da bogatstvo bace na skupe kreme protiv bora i tretmane za zatezanje kože. Ali, to nije neophodno, dovoljno je samo da promenite navike, tvrdi njujorški dermatolog Frančeska Fusko.

Prvo, ono što svi znamo - spavajte osam sati dnevno. Ali, nije svejedno kako. Za kožu bi bilo najbolje da spavate na leđima, a ako ne možete, menjajte strane. Kada ste samo na jednoj, rizikujete da vam se posle nekoliko godina pojave bore zbog pritiska jastuka na lice. Suv vazduh je jedan od najvećih neprijatelja kože, pa uveče stavite mokar peškir na radijator kako prostorija ne bi izgubila vlažnost zbog toplote.

Kad šaljete SMS poruke, najbolje bi bilo da vam telefon bude u visini očiju kako biste izbegli stvaranje linija na vratu od konstantnog gledanja nadole. Ne koristite slamčice za piće jer one ubrzavaju stvaranje bora oko usana. Izbegavajte konjski rep, pogotovo jako zategnut jer dovodi do oštećenja i gubitka kose.

Prerano starenje uzrokuju i grubi peškiri, kao i nedostatak fizičke aktivnosti. Nosite naočare za sunce, čak i zimi da ne biste žmirkali i stvarali bore oko očiju. I svakog dana pojedite jednu šargarepu koja je odlična za kožu.

Izvor: Novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori