Ne možemo a da ne budemo ljubomorne na one žene koje uvek imaju savršen ten lica. Znate one koje u svakoj prilici izgledaju kao porcelanske lutke, a kada ih pitate kako to postižu, odgovore da su se probudile tako? Danas vam otkrivamo njihove trikove, koje nikada ne preskaču.

Ni dobar korektor, a ni puder ne mogu prikriti sve nedostatke ukoliko ne negujete kožu lica. Vodite se sledećim pravilima i vrlo brzo ćete videti poboljšanje, a uskoro ćete vi biti ti koje će drugi pitati kako postižu da im koža izgleda tako blistavo i čisto. 

Zaštitite je od sunca 

Ako provodite dosta vremena napolju svakoga dana nanosite kremu sa zaštitnim faktorom 15, ukoliko više vremena boravite na suncu onda je nanosite nekoliko puta dnevno. Tako ćete sprečiti štetu koju sunce može izazvati na vašem licu: pojavu bora, opekotine ili pak rak kože. 

Vežbajte 

Znamo da niste uvek raspoložene za vežbanje, ali objasnite sebi da to čini samo dobro za vaš organizam. Osim što ćete sagoreti višak kalorija, učinićete dobro i svojoj koži, jer ćete joj na taj način isporučiti više kiseonika. 

Ostavite cigarete 

Osim što je pušenje veoma štetno po zdravlje, takođe je štetno i za vašu kožu. Dim cigarete izaziva dehidriranost i bledilo kože. Sigurno ste primetile kako se koža okorelih pušača razlikuje od kože nekoga ko nikada nije zapalio nijednu cigaretu. 

Skidajte šminku pre spavanja 

Nikada, ali nikada ne odlazite na spavanje sa šminkom na licu. To je jedno od najvažnijih pravila koje nikako ne smete preskočiti. 

Ne cedite bubuljice 

Znamo da veliki broj ljudi cedi bubuljice koje im se pojave na licu, ali vi nemojte. Time rizikujete da vam se napravi još gora situacija na licu, pa da vam još i ožiljci ostanu. Ono što dermatolozi savetuju jeste da se uzme kockica leda, pritisnete je na bubuljicu na nekoliko minuta i ona će vam smanjiti upalu i crvenilo. Naravno, vodite računa o tome da ne stavljate led direktno na bubuljicu, već da ga pre toga umotate u neku tkaninu. 

Hranite se pravilno 

Evo šta nikako ne smete da preskačete u okviru svoje ishrane: 

Crna čokolada će vas zasladiti, ali i učiniti dobro vašoj koži. Ona sadrži snažne antioksidante koji štite kožu od slobodnih radikala i čine je mekom, glatkom i mladom. Takođe ima i sposobnost da štiti kožu od štetnih sunčevih zraka. 

Paradajz je bogat vitaminima A i C, karotenom, ali i likopenom, te pomaže koži da zadrži prirodnu elastičnost. 

Maslinovo ulje sadrži vitamine A i E koji deluju poput anti-aging preparata i pomažu obnavljanje elastičnosti kože. 

Kelj je na vrhu liste kada je u pitanju hrana za lep izgled kože, jer je prepun antioksidanata koji usporavaju proces starenja kože, pa samim tim utiču na pojavu bora. Takođe sadrži i vitamin A koji je neophodan za zdrav izgled vaše kože. 

Pridržavajte se ovih jednostavnih saveta svakodnevno, unosite što više pobrojanih namirnica i vaša koža će prosto zasijati! 

Izvor: lepotaizdravlje.rs 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori