Ova prirodna mast pomaže i kod zubobolje, upale jajnika, hemoroida, pa čak i lečenja zapušenih sinusa.

Pitate se da li postoji jedan jedini lek za upale, opekotine, bronhitiszubobolju i druge najrazličitije bolesti?Odgovor je "Da"!

Ovaj melem uspešno leči bronhitis, otvorene rane, ispucalu kožu, upalu jajnika, opekotine i smiruje otoke, a nema neželjenih efekata.

Čudesni melem je vrlo jednostavan za pripremu, a sprema se od lako dostupnih sastojaka.

Sve što vam je potrebno jeste 1 kuvano žumance, 400 ml biljnog ulja (maslinovog ili nekog drugog) i 60 grama pčelinjeg voska.

Priprema: U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, izgnječeno žumance ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi da peni, pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre. Kada se ulje primiri, ponovo ga vratite na vatru i nastavite da kuvate i uz neprestano mešanje dodajte žumance.

Smesa mora da promeniti boju i postane tamnosmeđa - tada je sklonite sa vatre i ostavite dvadesetak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanceta bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu teglu, a u frižideru je možete čuvati i do deset meseci.

Kada je koristite za upalu sinusa, potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno otvoriti sinuse i izvući gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mesto. Takođe, njome možete ojačati nokte i lečiti hemoroide.

Izvor:  lijekovitirecepti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori