Čišćenje organizma treba sprovoditi najmanje jednom u šest meseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti.

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisustva toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih materija. Već smo pisali, (a mnogi od vas su isprobali i pozitivno ocenili), očišćenju creva  kefirom i lanenim semenom.

Želim da predložim još jedan efikasan prirodni lek ruske narodne medicine na bazi kefira i heljdinog brašna. Mnogi od vas znaju da je kefir-„eliksir mladosti i zdravlja“, a heljdino brašno poseduje izuzetna lekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor,  povećava cirkulaciju u rukama i nogama,  pojačava lučenje urina. Odlično je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti creva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad pankreasa, povećava nivo hemoglobina u krvi. Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!

Recept lekovite smese kefira i heljdinog brašna je sledeći:

Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promešati.

Recept lekovite smese kefira i heljdinog brašna

Uradite to uveče i ostavite u frižider.

Ujutro, pola sata pre jela, još jednom promešajte i pojedite ga. Najbolje je ovu smesu uzimati umesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda.

Posle nemojte ništa jesti 3 sata.

Kurs čišćenja – 14 dana.

Izvor: uspesnazena

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori