Nemojte stalno piti analgetike - pripremite domaći melem koji će vas osloboditi bola i ostalih tegoba koje uzrokuje.

Alternativna medicina ima rešenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sedenja i fizičke neaktivnosti.

Umesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lek može da vam pomogne da zdrave zglobove održavateu dobrom stanju, smanjite bolove i istovremeno otklonite mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistite 300-400 gr belog luka i sitno iseckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…), zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi.

Potrebni je da odstoji 2 nedelje, a ne zaboravite i da svakodnevno mućkate sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje belog luka, koje treba da se procedi kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cediljku.

Upotreba:

Ulje se utrljava na bolna mesta, na primer u donji deo leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Beli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.Terapija ovim domaćim uljem bi trebalo da traje dva meseca.

Za svaki slučaj, pre upotrebe prirodnih sredstava konsultujte se sa lekarom.

Izvor: uspesnazena.com

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori