Ako vam se koža mnogo masti, nakon čišćenja, stavite toner koji vraća PH vrednost u normalu i sprečava ulazak masti u pore. Izaberite preparat sa krastavcem koji kontroliše sjaj

NA visokim temperaturama teško je izbeći da se lice sija, zbog vlage i znojenja, ali nije i nemoguće. Pre nego što nanesete šminku, očistite lice preparatom koji u sebi sadrži salicilnu kiselinu, koja je idealna za tretiranje masne kože jer upija ulje, a ne isušuje kožu.

Ipak, ne preterujte, iako vam koža u ovom periodu deluje masnije, nemojte prati lice svaki čas. Ako to uradite, koža će proizvoditi još više masti da bi nadomestila ono što ste sprali. Umivanje ujutru i uveče je dovoljno. Ako vam se koža mnogo masti, nakon čišćenja, stavite toner koji vraća PH vrednost u normalu i sprečava ulazak masti u pore. Izaberite preparat sa krastavcem koji kontroliše sjaj.

Nanesite podlogu koja će sprečiti da se šminka istopi u toku dana, a umesto pudera koji zatvara pore, birajte lakše tonirane kreme. Ne popravljajte šminku u toku dana, jer novi sloj rumenila u kombinaciji sa već masnim licem i starom šminkom, iritiraće lice. Kada dođete kući, skinite šminku, operite lice i ne koristite teške noćne kreme sa puno masti. Za leto su najbolji preparati sa hijaluronskom kiselinom.

Izvor: novosti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Ženskicu!
X Zatvori